Monday, May 20, 2024
HomeАктуално от днесБлизо 100 са украинците в Паничище, със собствен транспорт хижата на БДЖ...

Близо 100 са украинците в Паничище, със собствен транспорт хижата на БДЖ ще им доставя храна и консумативи

97 са вече настанените украински бежанци във ведомствената база на БДЖ в курортното село Паничище, съобщиха от пресцентъра на железопътната компания. В понеделник е пристигнала нова група от близо 40 души, с което капацитетът на хижата е почти изцяло запълнен. На всички разселени от Черноморието е осигурена нощувка, пълен храноден и консумативи, съгласно новата програма за хуманитарна помощ.

От БДЖ коментираха и ситуацията във връзка с изразеното недоволство от условията за настаняване, като съобщиха, че управата и персоналът на базата правят всичко необходимо, за да могат на място да окажат нужното съдействие на настанените майки с деца.

„Мястото не е комуникативно и няма обществен транспорт до близките населени места. Базата разполага със собствен транспорт, чрез който се превозва персонала и се извършват доставки на храни и консумативи. Той ще бъде използван и за нуждите на бежанците, с цел закупуване на бебешки млека, пелени, храни, лекарства и всичко необходимо за осигуряване на нормалното пребиваване на настанените”, декларираха от железопътната кампания. Според тях решаването на подобни казуси е въпрос на добра вътрешна комуникация между настанените и управата на хижата. По отношение на условията за настаняване от БДЖ увериха, че базата предлага добри условия за пребиваване.

„Вероятно има разминаване в очакванията на някои от пристигналите, но това е планинска хижа. Има помещения, които вероятно се нуждаят от освежаващ ремонт, но в годините те са извършвани поетапно и хижата предлага добри планински условия. Хората, които до момента са я ползвали са доволни. Те са заплащали, за да почиват там и не са имали оплаквания”, уточниха от пресцентъра на БДЖ. От там за пореден път декларираха, че ще се опитат да помогнат с всичко необходимо на разселените бежанци като логистика и условия за пребиваване.

RELATED ARTICLES

Most Popular