Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСамоковБлокада от 40 камиона запуши пътя Самоков-Клисура

Блокада от 40 камиона запуши пътя Самоков-Клисура

Движението бе възстановено

Движението по пътя Самоков-Клисура бе възстановено, след като камион блокира движението и се образуваха огромни опашки.

Трафикът в района вече се осъществява нормално при зимни условия.
Обилният снеговалеж направи пътя край село Клисура почти непроходим за камионите в ранните часове на деня.
Камион блокира пътя, което доведе до струпване на 30-40 камиона в участъка. Пълната блокада настъпи след опит на един от шофьорите да задмине колоната, но камионът му закъса в насрещното платно. Това е шофьорска грешка естествено, тировете като са се наредили и чакат снегорин да изчисти – да изчака и този там. Той тръгна и спря доникъде, сподели един от блокираните водачи. За да регулират движението, малко след това пристигнаха полицаи. С помощта и на снегорините закъсалият камион все пак освободи пътя. А снегорините започнаха да изтеглят тировете, пише Nova.
Впоследствие, докато се изчисти пътят, движението беше спряно и в двете посоки. А заради силния снеговалеж след Клисура Пътната агенция спря движението на камионите над 12 тона.

20 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват срещу заледяване и хлъзгавост.

В 14 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Габрово и Велико Търново, е определен жълт код за потенциално опасно време за силен вятър.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular