Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаБойко Борисов в Дупница: Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи!

Бойко Борисов в Дупница: Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи!

  • Лидерът на ГЕРБ обвини президента Румен Радев, че разединява нацията, а служебното правителство за това, че цените на стоките са се увеличили

  •  Трябва на ден да се ваксинират по 50-100 хиляди българи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Дупница навръх празника на града. Той бе в компанията на заместник-председателя Томислав Дончев и бившия финансов министър Владислав Горанов.


Гостите се срещнаха с кандидатите за народни представители от Кюстендилска област, лидера на местната структура Ивайло Константинов, кмета на общината инж. Методи Чимев, а след това поговориха и се снимаха и със симпатизанти на партията от региона.
„Днес е страхотен празник, Денят на св. Иван Рилски. Събрали са се много празници – на Дупница, на лекарите. Дойдохме да видим града. Честит празник на всички!”, обърна се към дупничани Бойко Борисов.

Симпатизанти поздравяват Борисов.

По негово мнение последната дума на хората трябва да бъде победа и да няма омраза, а точно обратното – „Мисля, че сега трябва да се търси обединение”.
Той обвини президента Румен Радев, че разединява нацията, а служебното правителство за това, че цените на стоките са се увеличили.
„Притесняват ме високите цени, че изпуснаха инфлацията и допуснаха да се повишат цените, да фалира бизнесът в момента. Притеснява ме днес и този рекорд с починалите”, коментира още лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов призова своите симпатизанти по никакъв начин да не се поддават на провокации:

Лидерът на ГЕРБ и част от кандидатите за народни представители от област Кюстендил

„Стягайте се, не се поддавайте на провокации! Благодаря на нашите симпатизанти, които не се поддадоха на провокацията, организирана и платена от дясна партия от Благоевградско. Местните жители и медии ги разпознаха и не позволиха на платените двама клакьори от ДСБ да развалят празника. Изборите са методът, по който трябва да разрешим споровете си. Стига вече омраза и разделение! Заедно сме по-силни от хаоса!”, каза още Борисов.

Бившият премиер и отец Георги Паликарски

Аз мисля, че не само това, което сме направили по градовете, се видя за 6 месеца – четири пъти повече платихте за ток, спряха се всички инфраструктурни проекти, цените растат нагоре, няма никакви мерки, нито ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което години градяхме”.
Бившият премиер прикани всички политици да помолят своите симпатизанти да си поставят ваксина.
„Първото, което трябва да направим всички политически партии, е да накараме симпатизантите ни да се ваксинират. Видяхте Америка, Европа – всички стадиони са пълни, всичко работи, вече и без маски в самолетите. А ние от днес ще имаме мерки за затваряне. Срамувам се от това, което Радев и Кацаров направиха. Безхаберието на Радев и Кацаров коства човешки животи.

Бойко Борисов с кандидата за депутат Даниел Александров и съпругата му Джанан

Когато на цял свят тръгва да му работи икономиката, ние ще даваме пари от бюджета, да подкрепяме бизнес, да подкрепяме желаещите да отидат някъде. Откъде-накъде хората ще плащат за тестове? Донесли сме безплатни ваксини. Това са 3 милиона ваксини и са най-хубавите. Оттук нататък къде е логиката?”, каза още Борисов.
Той е категоричен, че броят на ваксинираните на ден у нас трябва да стигне дори до сто хиляди.
„Сутрин учениците няма да ходят училище, а вечерта ще могат да се съберат в дискотеката. Или някой не иска да се ваксинира, а аз или данъкоплатецът трябва да му платим теста, за да отиде на ресторант? Къде е логиката? Европа и Америка ни показаха как става. Трябва да се обединим. По 50-100 хиляди българи на ден трябва да се ваксинират. Да, не е популярно, на хората вече им омръзна, но имаме 212 умрели, болниците са пълни. Ето това ни донесоха”, завърши лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ с Десислава Александрова от Бобов дол, която е член на Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ.

Стотици симпатизанти и членове на коалицията ГЕРБ-СДС се снимаха с Бойко Борисов и кандидатите за народни представители от 10-и МИР-Кюстендил. На срещата в центъра на Дупница присъстваха водачът на листата Христо Терзийски и кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Мишел Виячева, Борислав Миланов, Десислава Александрова, Нели Точева и Елка Лукарска-Ангелова. Сред домакините на събитието бяха общинският координатор на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, областният координатор Даниел Данчев, кметът на Дупница инж. Методи Чимев и зам.-кметът Крум Милев. За празника на града бяха дошли още кметът на Сапарева баня Калин Гелев, кметът на Кочериново Иван Минков и други.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular