Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПризнание! Двама медици от Дупница взеха приза „Лекар на годината”

Признание! Двама медици от Дупница взеха приза „Лекар на годината”

  • Д-р Васил Бачев е награден за цялостен принос и за развитие на гастроентерологията, д-р Юлия Иванова – за борбата с Ковид-19

Д-р Юлия Иванова и д-р Васил Бачев от Дупница бяха отличени за лекар на годината за Кюстендилска област. Навръх Деня на свети Иван Рилски Чудотворец, който е и празник на града и професионалният празник на лекарите – 19 октомври, наградите на двамата медици от МБАЛ „Св. Ив. Рилски 2003” (частната болница) връчи кметът на общината Методи Чимев. Освен призовете, отличените лекари получиха и по една икона на най-известния български светец, отшелник и покровител на българския народ – свети Иван. Решението за награждаването е на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз – Кюстендил, взето е единодушно. Отличието на д-р Юлия Иванова е в категорията „Лекар на годината за всеобхватен принос за борбата с ковид епидемията”. Д-р Васил Бачев е награден в категорията „Цялостен принос” и в частност принос в развитието на гастроентерологията.

Награждаването на д-р Васил Бачев

Д-р Юлия Иванова е специалист по вътрешни и белодробни болести и фтизиатрия. Бивш дългогодишен началник на отделението по белодробни болести и фтизиатрия в общинската болница „Св. Ив. Рилски”. От няколко години е част от екипа на частната болница „Св. Ив. Рилски 2003”.
Д-р Васил Бачев е специалист по вътрешни болести, по гастроентерология и началник на Вътрешно отделение в частната болница.
„Това са наши колеги, много познати сред своите пациенти, уважавани и обичани както от пациентите, така и от колегите си. Хора, които са отдали целия си живот в обучение, подготовка, усъвършенстване и посветили времето си за лечение на пациентите. Това са колеги, които са се доказали във времето, хора, чието кариерно развитие, умения и способности би си пожелал всеки един млад колега. Това са наши колеги, които се ползват с авторитет, на които ние ще разчитаме и за в бъдеще. Пожелавам им да са живи и здрави и да бъдат все така флагман на здравеопазването. Всяка една община, всяка една колегия е щастлива и горда, че има такива колеги в редиците си”, посочи председателят на лекарския съюз за областта д-р Красимир Панчев, който представи отличените медици.
„За мен е удоволствие, чест и привилегия да ви поздравя и да ви връча призовете, които напълно заслужено получавате. Вие сте хората от първа линия в ситуацията, в която се намираме втора година. Дай Боже, не само на вас, и на нас здраве, а пък младите колеги да вземат вашия пример за всеотдайност и професионализъм”, каза кметът Чимев. Градоначалникът изказа благодарност на цялата лекарска гилдия и обслужващия персонал в болниците.
„Наградата е и за моите колеги и болницата, в която работя. Без тях ще ми е трудно да съм това, което съм”, каза д-р Бачев. Колегата му д-р Иванова също изказа благодарност за отличието.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular