Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилБорисов в Кюстендил: Нашите политически опоненти нарочно събират хора в заведенията и...

Борисов в Кюстендил: Нашите политически опоненти нарочно събират хора в заведенията и ги снимат…

Нашите политически опоненти нарочно събират хора в заведенията и ги снимат, за да излезе, че трябва да ги затворят.
Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Кюстендил, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на Борисов в социалната мрежа Фейсбук. В града под Хисарлъка той се срещна с кмета Петър Паунов и председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
„Правим всичко възможно. През март над 15-20 млн. вече са изплатени за компенсациите за заведенията, но се внимава много. Има много неблагодарни политици, които подават сигнали за едва ли не неспазени процедури. Трябва да бъдем внимателни. Ще се постараем с министър Ананиев максимално бързо компенсациите да се изплатят“, посочи Борисов. “Десетки милиони отиват за мерките, за да могат хората да си работят”, каза още Министър-председателят.
“От едната страна стоят докторите, а същото време гледаме с най-либерални мерки да пазим здравето на хората”, категоричен е той. На свой ред представителят на ресторантьорите Р. Алибегов апелира браншът да не се поддава на провокации. „Сложна е обстановката в момента и трябва да спазваме всички мерки, за да не се стигне до затваряне. Полагаме усилия, обикаляме всички градове от асоциацията. Има провокатори, но и съвестни колеги.
Ще помоля премиера за съдействие относно изплащането от Приходната агенция на компенсациите за бранша, защото ликвидността за бранша е нещо много важно в тези условия“, посочи той.
RELATED ARTICLES

Most Popular