Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаБорисов от Кюстендил: В ЕС трябва да се прилагат само разрешени ваксини

Борисов от Кюстендил: В ЕС трябва да се прилагат само разрешени ваксини

Премиерът посочи защо България е поръчала дози от “Астра Зенека”

Не бива да допускаме геополитически интереси и търговски войни да пречат на ваксинационната кампания у нас. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Кюстендил днес.

“Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и като такива ще поръчваме само ваксини, одобрени от ЕАЛ. Разрешат ли европейските органи употребата на руската ваксина – веднага поръчваме. Това е отговорното поведение. Всичко останало са предизборни послания”, каза още премиерът. Той посочи и защо България е поръчала дози от ваксината на Астра Зенека.

“Когато обсъждахме колко и от кои ваксини да се вземат, първи в изпитванията бяха “Астра Зенека”. Ние затова веднага поръчахме от тях. След това излязоха “Mодерна” , “Пфайзер” и “Джонсън и Джонсън”, допълни той. По думите му само вчера над 12 000 души са имунизирани. “Чакаме заключението на експертите за ваксината на “Астра Зенека” и едва тогава ще започнем да я прилагаме отново. Успеем ли да ваксинираме всички желаещи у нас, ще се справим с пандемията.

Така и заведенията ще работят по-спокойно”, каза още Борисов. Министър-председателят благодари на всички собственици, които спазват стриктно мерките в своите заведения.

“Казвал съм го много пъти – само с разум и дисциплина ще излезем от кризата”, категоричен е Бойко Борисов.

RELATED ARTICLES

Most Popular