Thursday, May 16, 2024
HomeРегионИхтиманБотев (Ихт) смаза Рилецо с 6:1 за най-убедителната си победа през сезона

Ботев (Ихт) смаза Рилецо с 6:1 за най-убедителната си победа през сезона

В мач от 31 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига на стадион „Искър“ в град Самоков се срещнаха отборите на местния Рилски спортист и Ботев(Ихтиман). Тази среща бе от съществено значение за отбора на гостите, които официално обявиха, че ще се стремят към завоюване на третото място в крайното класиране на групата.

Срещата започна с натиск на тима от Ихтиман. В 5-а минута след атака по десния фланг Мартин Иванов навлезе в наказателното поле на домакините, насочи кълбото към Йоан Маринов, който с крак го отклони в мрежата за 0:1. В 16-а минута след поредна атака на гостите последва центриране на Мартин Иванов в наказателното поле на Рилецо и намиращият се на втора греда Кристиян Андонов изпрати топката в мрежата за 0:2. В 30-а минута Божидар Йотов бе изведен отлично от Мартин Иванов и с шут от движение накара вратаря на самоковци Стилиян Бонев да вади топката за трети път от мрежата си. В 41-ва минута след центриране от десния фланг в наказателното поле на гостите Добромир Панчаревски скочи над всички и реализира попадение за 1:3. В края на първото полувреме след контраатака на гостите Николай Маринов насочи топката към Григор Долапчиев, който от 30-ина метра с топовен изстрел изненада вратаря на Рилски спортист Стилиян Бонев за 1:4.

През втората част на срещата бяха отбелязани нови два гола във вратата на домакините. В 56-та минута след атака по левия фланг, проведена от Богомил Христов, последва насочване на топката отляво в наказателното поле на Рилецо и Григор Долапчиев отклони кълбото в движение за 1:5. В 71-ва минута Кристиян Андонов от отбора на Ботев обстреля директно вратаря на домакините Стилиян Бонев, който отби кълбото и в добавката Николай Маринов бе точен за 1:6.

„Победихме с категоричен резултат, а до 30-ата минута водехме с 3:0 след голове на Йоан Маринов още в 5-ата минута. В 16-ата пък Кристиян Андонов се разписа.

Божидар Йотов направи съотношението класическо в 27-ата минута. Десетина по-късно домакините реализираха почетното попадение за 1:3.

Уникален гол заби Григор Долапчиев в последните секунди преди почивката, след като прати кълбото в сглобката отдясно на вратаря на самоковци Стилиян Бонев, който гледаше невярващо. Той вкара и петия, десетина минути след началото на втората част. Николай Маринов – Маргина реализира в 73-ата минута.

Мартин Иванов се отчете с няколко асистенции, а нашите момчета бяха пълновластни господари на терена, а публиката на домакините искаше мачът да свърши около 70-ата минута. След загубата в Сандански някои хора подцениха представянето ни, но в Самоков отново показахме, че сме на верния път.

В класирането сме 4-ти с актив от 52 точки“, сподели Петър Малинов от треньорския щаб на Ботев(Ихтиман).

В следващия кръг отборът наРилски спортист ще гостува в Сандански на Вихрен. Ботевще почива, защото по програма трябваше да домакинства на отказалия се от участие в първенството Чавдар (Етрополе).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular