Wednesday, May 22, 2024
HomeНовиниБългарияБрикел: Още е рано за пускане на топлоподаването

Брикел: Още е рано за пускане на топлоподаването

Традиционно в средата на октомври българските топлофикационни дружествавключват топлоподаването на своите абонати, но необичайно топлото време през тази година за момента задържа този процес.

„Още е рано за пускане на топлоподаването“, заяви Мирела Кичукова от Брикел.

Експертът по връзки с обществеността на Брикел увери гражданите, че дружеството е завършило плановия годишен ремонт и към момента е в пълна техническа готовност да пусне парното на жителите на гр. Гълъбово, но все още не са настъпили.

„Сега е подходящият момент, когато абонатите да прегледат изправността на индивидуалните уреди за дялово разпределение и ако са повредени или с изтекла годност, да ги подменят с нови. Важно е да се обърне внимание, че всички нови уреди следва да са с дистанционен отчет, защото това е законово изискване“, Обясни подробно Кичукова.

От дружеството припомниха, че за да се пристъпи към постепенно включване на топлоподаването е необходимо да настъпят 3 последователни денонощия с температури под 12 градуса, както и да е оповестена метеорологична прогноза за трайно застудяване.

Мирела Кичукова заяви, че според дългосрочните прогнози на синоптиците към момента вероятно топлоподаването ще бъде пуснато в началото на месец ноември. Както всяка година, първо ще бъдат захранени с топлинна енергия детските градини, училища и болници, а на следващ етап държавните учреждения и индивидуалните абонати в гр. Гълъбово.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular