Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРазлогТърси се кръстник на новия парк в Разлог

Търси се кръстник на новия парк в Разлог

Първата копка вече е факт

С тържествена церемония “Първа копка” и водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Димитър Белчин, Община Разлог започна изграждането на нов парк за развлечения и отдих в град Разлог.

В горичката на “Саровица” г-н Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) и представител на фирмата изпълнител направиха “Първа копка” сред природата, с идея за обособяване на нови свободни зони за рекреация, спорт и отдих, с гледка към величествената Пирин планина и прекрасния Разлог.

Събитието бе уважено от жители на Разлог, които въодушевени приеха идеята за изграждане на нов парк в любимия Разлог. Сред присъстващите бе и Асен Ботев (емблематичен за Разлог  скулптор), който разказа за своите незабравимите приключения с приятели, пожелавайки в най-скоро време горичката на “Саровица” отново да посреща жители и гости на Разлог.

Първоначалните проектни дейности обхващат изграждане на зони за групови занимания, пикник, спорт, както и различни атракции за деца и възрастни, сред природата, а до няколко месеца започва и поетапно изграждане на зоокът и амфитеатър.

Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали – дърво и камък в съществуващата борова гора, с идея за максимално запазване близостта на природата.

Чрез създаването на еко-пътеки, изграждането на различни атракциони и интерактивни табла, Община Разлог ще насърчи образователния процес сред деца и ученици, и ще предостави подходяща среда за активен и здравослoвен начин на живот, сред природата.

Община Разлог остава отворена за предложения за име на новоизграждащия се парк. Всеки жител на град Разлог може да отправи своето предложение – като изпрати съобщение на info@razlog.bg. Условието е – името на парка да бъде свързано с историята и традициите на Разлог, като същевременно бъде лесно разпознаваемо за всички посетители на горичката на “Саровица”.

RELATED ARTICLES

Most Popular