Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникБСП-Перник избра председател след отцепването на Станислав Владимиров

БСП-Перник избра председател след отцепването на Станислав Владимиров

БСП-Перник си избра нов председател. Временно местната организация на столетницата ще бъде ръководена от Делка Георгиева. За делегиран член на Областния съвет е избран Иван Димитров.

До избор на ново ръководство се стигна след като в началото на седмицата досегашният общински председател Стефан Кръстев обяви, че напуска партията.На специално свикана пресконференция той съобщи, че от БСП си тръгват над 50 социалисти, сред които и кметът Станислав Владимиров.

“Около 50 души от пернишката организация са подали заявления, че не искат да бъдат част от БСП в знак на протест срещу изключването на 14 души по време на 50-я конгрес на партията. Напускаме БСП заради грубите машинации и ясното демонстриране на нежеланието за чуване на мнението на различно мислещите”, това обяви при напускането си Кръстев.

„На заседанието в спокоен и конструктивен дух бяха обсъдени документите от проведеното  заседание на Конгреса, набелязаха се организационни мерки за преодоляване на слабостите в работата на организацията и се даде старт на подготовката за предстоящите парламентарни избори. Въпреки обявените медийно оставки на членове на партията, се отчете, че до момента освен досегашните председатели на общинския и областен съвет на БСП-Перник, няма депозирани документи за други напуснали членове на партията.“ – това пък се казва в официално изявление от Позитано 20.

На проведеното в Перник заседание за избор на нов председател са присъствали заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и членът на Изпълнителното бюро Бриго Аспарухов.

Общинското ръководство на организацията е призовало партийните членове да не се поддават на натиск и да се включат активно в предстоящата кампания.

RELATED ARTICLES

Most Popular