Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградПирин измъкна точка от Левски на 150-годишнината от обесването на Апостола

Пирин измъкна точка от Левски на 150-годишнината от обесването на Апостола

И специалните екипи не помогнаха на сините, поставиха 60-годишен антирекорд

 

Навръх 150-годишнината от обесването на Апостола, “сините” направиха 1:1 с Пирин в Благоевград.

Играчите на Станимир Стоилов играха със специални черни екипи в знак на почит към клубния патрон. Но и те не помогнаха за край на черната серия, която е изравнен антирекорд за първи път от 60 години. Левски остава без победа вече в десети мач.

След този неуспех „отборът на народа“ остава на осмо място в класирането, като към финансовата криза се прибавя и игрова. Пирин пък се изкачи до 14-ото място.

Столичани откриха резултата в 14 минута. Халфът на “орлетата” Венцислав Бенгюзов игра с ръка в наказателното поле, а след преглед с ВАР главният съдия Драгомир Драганов отсъди дузпа, която бе реализирана от новото попълнение Асен Чандъров, който заби своя първи гол с екипа на Левски.

В 45-ата минута футболистите на Христо Янев изравниха резултата. Илкер Будинов проби мощно по десния фланг, след което пусна пас по земя към точката на дузпата. Там бе юношата на ЦСКА Мартин Смоленски, който майсторски прати кълбото в мрежата на Пламен Андреев.

До края на мача домакините се прибраха да пазят резултата, а Левски отново демонстрира слабости в атака.

За отбелязване още е, че капитанът на “сините” Николай Михайлов не игра, след като се представи доста слабо в първия пролетен мач, а на негово място се появи младокът Пламен Андреев.

Припомняме, че феновете на Пирин (Благоевград) дадоха цялата си подкрепа на отбора след като миналата седмица стана ясно, че собственикът Пол Белогур се оттегля от клуба.

Той  обяви, че дарява всичките си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Кметът Илко Стоянов обаче съобщи, че общината няма средства за издръжка на мъжки футболен отбор. Така бъдещето на клуба остава неясно. Левски пък продължава борбата си за изплащане на големите задължения към НАП.

Двата отбора почетоха Петър Жеков с минута мълчание и аплодисменти

Над 7000 фена на стадион “Христо Ботев” в Благоевград аплодираха Петър Жеков. Славният голмайстор почина на 18-и февруари и феновете на Пирин и Левски аплодираха големия голаджия.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular