Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБанскоБългарското посолство в Гърция осъди поведението на банскалията, свалил гръцкото знаме в...

Българското посолство в Гърция осъди поведението на банскалията, свалил гръцкото знаме в Кавала

Посолството на България в Атина осъди поведението на банскалията, който бе задържан в Кавала, след като свали гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.
Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват в коментар за гръцката агенция АНА-МПА от българското посолство в Атина.

35-годишният българин бе арестуван, след като свали гръцкия флаг от мачтата, намираща се на пристанището „Апостолос Павлос“. Мъжът е хвърлил гръцкия символ на държавността и е вдигнал българския флаг скандирайки – “Това е България”.
Очевидци съобщили на пристанищните власти, които пристигнали на място и се опитали да арестуват 35-годишния мъж, който оказал съпротива, обиждал охраната и крещял, че тези райони са на България.

Той е заявил, че е член на екстремистка българска организация, която смята, че Кавала и околностите не принадлежат на Гърция, а на България.

От посолството уточняват, че след задържането и разпит от полицията, мъжът е освободен от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България.
На ГКПП Илинден-Ексохи банскалията е бил задържан от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, той е бил освободен в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Мъжът има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular