Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПетричПожар стресна почиващи на „Катарино“

Пожар стресна почиващи на „Катарино“

Огън бушува между Първомай и Кавракирово

 

Пожар избухна в курортната местност „Катарино“ край Разлог в събота срещу неделя. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви и храсти в земеделски ниви. Според очевидци пламъците са обхванали двулентовия път, край входа на града. Огнените езици са тръгнали в местността Реденка. Горели са храсти и треви, а пламъците се виждали от Банско.

Екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Разлог, Банско и Якоруда са участвали в гасенето, като не са допуснали той да се насочи към хотелските сгради и близката гора. Разразилата се стихия стресна почиващите в близкия курорт. С примамливите си оферти, мястото е предпочитана туристическа дестинация по време на летните горещини.

Изсипалият се дъжд в полунощ спомогна на огнеборците за бързото потушаване на огнените езици. В неделя бе извършен оглед на мястото на пожара, като най-вероятната причина е безотговорно боравене с огън или изхвърлена цигара, тъй като мястото е в непосредствена близост до пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев.

Обработваеми земи, треви и храсти горяха и край Петрич. В събота огънят бушува между селата Първомай и Кавракирово. Димът, който се издигаше високо в небето се виждаше чак в Сандански, който е на 20 километра от огнището. Екипи на пожарната и собственици на имоти се включиха в потушаването на пламъците, които стигаха до пътя.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular