Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаВасил Милушев ще оглавява ВиК-Дупница до провеждането на конкурс

Васил Милушев ще оглавява ВиК-Дупница до провеждането на конкурс

Приоритет на новия управител ще е събирането на плащанията

 

Васил Милушев ще оглавява В и К – Дупница до провеждането на конкурс и избирането на постоянен управител на дружеството. Новият управител е работил в „Напоителни системи“, бил е главен инженер във В и К-Дупница и началник на пречиствателната станция за отпадни води в града. Работил е и в чужбина.

Васил Милушев бе избран с гласуване на заседанието на Общинския съвет в петък, като получи подкрепата на 26 от съветниците, а един бе против. Като свой приоритет той ще има увеличаване на събираемостта на плащанията. Събирането на плащанията бе поставено като първа задача на управителя от страна на Общинския съвет като принципал на дружеството, поставена от председателя Костадин Костадинов. Шефът на местния парламент припомни, че събираемостта на плащанията е намаляла с 300 000 лв. спрямо предходната година, дружеството има да прибира 1, 5 млн. лв. стари дългове, работниците не са получавали заплати от 3 месеца, бавят се и плащанията на задълженията на оператора. За тежкото финансово състояние напомни и кметът Първан Дангов. „В момента във В и К нямат пари един кламер да си купят“, коментира градоначалникът. От новия управител ще се очаква още да подготви В и К системата за зимата и да повиши капацитета на фирмата, включително и на персонала в администрацията.

Георги Градевски от партия „Глас народен“ апелира да се обърне внимание на водоснабдяването в Самораново, с оглед строящия се там затвор. „Може да се случат непоправими неща, защото затворът е с голям капацитет, ще е нужна много повече вода, а селото и в момента няма такава.  Ако не се вземат мерки, ще се стигне и до стачки“, предупреди Градевски.

Отново бе посочено, че проблеми с водата имат почти всичките села. От казаното от съветници, които взеха думата, се разбра, че залагат на професионализма на Васил Милушев и на това, че е честен и добър човек.

Управителят ще получава 1 800 лв. заплата. Тя ще бъде определена с гласуване в началото на следващата година, когато ще се актуализират възнагражденията и на управителите на другите общински дружества,

Общинските съветници уважиха желанието на досегашната управителка Красимира Иванова да бъде освободена, която преди дни подаде оставка.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular