Tuesday, May 21, 2024
HomeНовиниСвятВзрив разтърси центъра на Истанбул, има убити и ранени

Взрив разтърси центъра на Истанбул, има убити и ранени

Експлозия избухна на известния булевард “Истиклял” в Истанбул днес. Мощният взрив е избухнал около 16.20 ч., когато в района е имало много хора.

Булевард “Истиклял” е най-оживената търговска улица и започва от площад “Таксим” в центъра на мегаполиса. На място са пристигнали противопожарни екипи, полиция и екипи на спешна помощ.

В социалните мрежи се появиха твърдения, че става дума за атентат. Висшият съвет за радио и телевизия (RTÜK) е въвел забрана за излъчване на кадри от взрива. Въпреки това някои медии в страната лансират версията за тероризъм, като се позовават на съобщения, че взривът е дошъл от изоставена чанта, пълна с експлозиви. Анализират се записи от всички видеокамери.

 Ердоган с първи думи за взрива в Истанбул, обеща възмездие

Най-малко 6 души са загинали, а 53 са ранени при бомбения атентат в Истанбул, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, който говори преди срещата на Г-20 на индонезийския остров Бали. “Моите съболезнования на загиналите при бомбения атентат. Усилията за превземане на Турция и турската нация чрез тероризъм няма да постигнат целта си”, добави президентът. Ердоган подчерта, че “извършителите на коварното нападение ще бъдат разкрити”.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular