Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградВисока активност на вота в Церово, в Сливница избираха кмет вяло

Висока активност на вота в Церово, в Сливница избираха кмет вяло

364-ма избиратели са упражнили машинен вот в благоевградското село Церово. Данните обявиха от ОИК-Благоевград към 17,30 часа в неделя. В селото право на глас имат 594-ма души. Така до този час на деня през единствената секция са минали 61% от жителите. За подвижна урна бяха записани 10 души под карантина.
През изборния ден до 17,30 ч. не е имало регистрирани нарушения за неправомерна агитация. Сред кандидатите за кмет са временната Галя Анева, която бе назначена от съветниците в Благоевград след смъртта на титуляря Лефтер Едипов. ДПС участва в изборната надпревара с Верка Муева. Инициативен комитет пък издигна Искра Христова. ГЕРБ участват във вота с кандидата си Иван Саков.
210 души пък са гласували до 16 часа на частичните избори за кмет на село Сливница, община Кресна, съобщи за Радио Благоевград председателят на ОИК – Кресна Любка Ковачева. Гласоподавателите по списък са 466. Те гласуват машинно в една секция. Двама са кандидатите за кмет на Сливница. Единият е представител на „БСП за България”, а другият на ГЕРБ – СДС.

RELATED ARTICLES

Most Popular