Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградПолицейски произвол в Благоевград! Битият ученик: Налагаше ме с юмруци и ме...

Полицейски произвол в Благоевград! Битият ученик: Налагаше ме с юмруци и ме задушаваше

Това не е първото провинение на полицая

Полицията в Благоевград образува проверка по случая с битото от полицай момче, за да се установи дали служителят на реда е превишил своите правомощия. Уведомена и прокуратурата. Официалното съобщение на полицията в областния град по случая гласи: “На 01.10.2021 г. в 17,57 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за бито момче пред бл.7 на жк “Запад” в гр. Благоевград. Момчето е било с кървяща рана на главата. Поводът за побоя е бил изхвърлен фас от цигара на улицата от 18-годишния младеж от гр. Дупница. Пострадалият е транспортиран от екип на ЦСМП за оказване на медицинска помощ. На мястото на инцидента е изпратен незабавно АП по ООР. При проведените беседи с очевидци на произшествието е установено, че извършителят е полицейски инспектор на 48 г., служител на ОДМВР – Благоевград. По случая в момента се работи. Изготвена е ДЗ от АП по ООР. Уведомена е РП – Благоевград”.
„Обадиха се, че детето ни е пребито, и веднага тръгнахме към Благоевград. Там разбрахме, че действащ полицай е нанесъл побоя. Синът ми учи в езикова гимназия, добро момче е. Ако е хвърлил фас – да, но са пълни глупости, че бил нагрубявал, обиждал. Удрян е по главата, в синини е, това е жестокост“, каза Димитър Златарски – баща на 18-годишния младеж, който е от Дупница.
“Появи се мъж на около 40 години и започна да ме обижда мен и моя приятел какви сме били. Човекът тръгна към мен, закани се да ме бие, продължи да ме обижда, след което ме свали на земята, аз му репликирах с обидни думи в знак на защита и започна да ме налага с юмруци, да ме задушава”, разказва преживяното Кирил.
Свидетел на побоя е бил синът на кмета на Благоевград Илко Стоянов.
След побоя е подаден сигнал на тел. 112. За минути на място пристигат линейка и полицейски патрул.
„Младежът е отведен за преглед в болница, а колегата е отведен в Първо районно за предприемане на процесуални действия с него. Уведомена е и Районна прокуратура – Благоевград. С мое разпореждане е започната незабавна проверка на случая“.
Старши комисар Кандев е категоричен за вината на полицейския служител: „Директорът на ОДМВР – Благоевград няма да търпи подобно поведение от нито един служител“.
Това не е първото провинение на полицая Борис Шопов – преди години, когато много кучета в квартал „Запад“ са били убити, е станало ясно, че той е причинител на смъртта им.
Пребитият младеж е ученик в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. След оказаната му първа помощ в МЦ „Пулс“ той е освободен за домашно лечение и в момента се намира при семейството си в Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular