Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Вихрен” завърши 1:1 срещу „Ботев” (Ихтиман) на терена в Долна баня

„Вихрен” завърши 1:1 срещу „Ботев” (Ихтиман) на терена в Долна баня

Не се оправдаха очакванията на футболните фенове в Сандански любимият им отбор „Вихрен” да победи с убедителна разлика „Ботев” (Ихтиман).

През първата част на срещата Атанас Чепилов на три пъти не успя да огорчи вратаря на домакините Вилислав Мичев. Опити направиха Милен Златков и Иван Чалъков, но също безуспешни. От отбора на „Ботев” Кристиян Петров и Владимир Бахъров не успяха да се разпишат отблизо. След 45 минути игра футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.
През втората част на срещата по-добрият отбор на терена отново бе този на „Вихрен”, но гол така и не падна.

В 52-рата минута се случи нещо неочаквано. Тогава опитният Иван Иванов – централен защитник на гостите, се опита да излъже Кристиян Петров, но нападателят на „Ботев” открадна кълбото и го прати неспасяемо във вратата на Ферди Мюмюнов за 1:0. От този момент нататък пълни господари на терена станаха възпитаниците на Здравко Лазаров. В 63-тата минута Александър Якимов (с пореден успешен мач с фланелката на „Вихрен”) тръгна на скорост по левия фланг, насочи топката умело към Йордан Харизанов и нападателят се отчете с красиво попадение за 1:1. До края на срещата Александър Якимов, Методи Костов, Йордан Харизанов и Иван Чалъков отправиха опасни удари, но стражът на „Ботев” Вилислав Мичев бе невероятен и по този начин стана герой в срещата. На три пъти и Атанас Димитров озори стража на домакините, но и той не можа да го излъже.

С това равенство футболистите на „Вихрен” сдадоха първото място на отбора на „Миньор” (Перник), който е с пълен актив от 12 точки. Санданчани са втори с 10 точки, с 2 по-малко от лидера.
Следващият мач на отбора на „Вихрен” ще бъде срещу третия във временното класиране отбор на „Сливнишки герой” (Сливница) на 31 август от 18 часа на градския стадион в Сандански.

RELATED ARTICLES

Most Popular