Monday, May 20, 2024
HomeСпортВихрен победи Спартак в Склаве и се класира за финала на АФЛ

Вихрен победи Спартак в Склаве и се класира за финала на АФЛ

  • Около 500 зрители се насладиха на страхотен мач

  •  Санданчани ще спорят за трофея с Пирин (Разлог)

В полуфинален мач за Купата на АФЛ на отлично подготвения терен в село Склаве се срещнаха местният Спартак, участник в IV дивизия на Пиринската Бундеслига и третодивизионният Вихрен (Сандански), член на ЮЗ Трета лига. Тази среща бе ръководена от съдийска тройка начело с Благовест Танев, асистиран от Илия Илиев-Колина и Борислав Димитров. Делегат на двубоя беше председателят на Съдийската колегия на Община Петрич Страхил Шурков.

Около 500 зрители станаха свидетели на един мач на ниво В група. Първи имаха шанс за отбелязване на гол домакините, когато във 2-ра минута при бърза контраатака Васил Феридаров стреля технично и слабо и с крак вратарят на Вихрен АбдиАбдиков изби кълбото и не го допусна зад себе си. В 7-ма минута Божидар Йотов от гостите проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и върна топката към Александър Мицев, но известният вратар в областта Александър Седелчанов отне надеждите на футболиста от гостуващия тим да го простреля.

В 11-та минута отлично играещият в този двубой Петър Добринков след атака по десния фланг като по конец насочи топката отляво към Александър Мицев и пак последва отлична проява на вратаря на Спартак Александър Седелчанов. Минута по-късно при груба грешка на защитата на домакините Божидар Йотов изпрати неспасяемо топката в мрежата на противника за 0:1. В 14-та минута Виктор Ергин-най-бързият състезател в двубоя на терена, тръгна на скорост по десния фланг, озова се очи в очи срещу вратаря на домакините и за пореден път – отлична проява на Седелчанов, който изби топката, но в добавката Петър Добринков не сгреши за 0:2. При ответна атака Стойчо Секулов от Спартак се озова в удобна позиция за стрелба пред вратата на гостите, насочи топката в долния ляв ъгъл на АбдиАбдиков и той майсторски предотврати опасността. В 19-та минута Александър Мицев получи кълбото отляво и от движение от 5 метра разтресе напречната греда зад стража на домакините.  В 25-та минута Виктор Ергин след атака по десния фланг насочи топката към Божидар Йотов вътре в наказателното поле на тима от Склаве, но Николай Георгиев пресече опасността навреме. Три минути по-късно – нова проява на Николай Георгиев, който след отлично центриране в наказателното поле на гостите насочи кълбото високо и Васил Феридаров не успя с глава да отклони топката в мрежата от 5 метра. До края на първото полувреме имаше нови отлични прояви на Александър Седелчанов и непростим пропуск на Васил Феридаров, чиято насочена топка отново бе уловена от вратаря на Вихрен АбдиАбдиков.

Втората част на срещата започна с натиск на гостите. В 48-ма минута Виктор Ергин при атака на Вихрен от 12-13 метра със страхотен шут през куп играчи изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 0:3. Минута по-късно при поредна атака на Вихрен, Виктор Ергин с левачката изпрати топката в долния десен ъгъл неспасяемо за 0:4. На два пъти по-късно вратарят Александър Седелчанов бе причина да не се стигне до отбелязване на нови голове от страна на Леоншел. Футболистите на Спартак търсеха начин да отбележат гол. В 64-та минута Илия Атанасов се  понесе директно срещу вратата на гостите и със страхотен шут насочи топката в долния ляв ъгъл, но АбдиАбдиков отново бе на висота. Две минути по-късно след изпълнение на ъглов удар от страна на гостите, Николай Георгиев с поредна отлична проява и пред очите на Леоншел изби топката и предотврати отбелязване на ново попадение. Последният пети гол в срещата отбеляза отново Петър Добринков, който се възползва от добре избита топка на вратаря Александър Седелчанов след шут на Божидар Йотов, като в добавката не сгреши за 0:5.

Истинско удоволствие за зрителите достави влизането в игра на Руслан Иванов, който е от село Склаве, но игра в различни именити отбори в страна и напоследък носи фланелката на Вихрен (Сандански). Още с появата си той грабна диспечерската палка и започна да дирижира топката към колегите си там, където трябва. В 83-та минута от фаул от 35 метра Руслан Иванов уцели напречната греда на домакините и спечели аплодисментите на зрителите.

След мача старши треньорът на Спартак Склаве Атанас Балкански сподели: „За разлика от футболистите на Вихрен, нашите момчета са пълни аматьори и дойдоха за участие в този мач направо от работните си места, а някои бяха пропътували далечно разстояние чак от София. Доволен съм от старанието на всички футболисти, които имаха шанс да вземат участие в този мач”.

С тази победа отборът на Вихрен е единият областен финалист за Купата на АФЛ срещу отбора на Пирин (Разлог).

Председателят на Областния Съвет  на БФС Благоевград Александър Кабзималски сподели, че мястото за игра и датата за финалния мач в областта ще се определят чрез теглене на жребий.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular