Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилВлак блъсна автомобил на неохраняван прелез при Радловци

Влак блъсна автомобил на неохраняван прелез при Радловци

Мотриса “Дезиро” блъсна лек автомобил на неохраняван прелез по жп линията Кюстендил- Гюешево. Инцидентът стана в сряда сутринта при прелеза на село Радловци. Автомобилът е управляван от 70-годишна жена, а в него са пътували трима души, които нямат сериозни наранявания, съобщи говорителят на Областната дирекция в Кюстендил Катя Табачка.

Влакът е изпълнявал редовна линия от Кюстендил до Гюешево. Блъснатият автомобил е “Опел“. Причините за произшествието все още се изясняват. Поради лошото състояние на релсовия път, правен преди повече от век, влакът от години се движи с 20 км. в час. Ниската скорост на мотрисата е причина да няма сериозни наранявания на пътуващите, смятат от експерти от железниците. Пострадалите са прегледани в Кюстендилската болница.

Снимки – БДЖ

Прелезът е съоръжен само с пътни и железопътни знаци, съобщиха от БДЖ за “Хоризонт”. Във влака са пътували само 6 -ма, които са намерили собствен начин за придвижване по направлението.  Движението в участъка бе възстановено на обяд. По този маршрут влакове минават само в три дни от седмицата, уточниха още от БДЖ.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular