Monday, May 13, 2024
HomeАктуално от днесВремето през новата седмица

Времето през новата седмица

Във вторник ще е предимно слънчево, а в сряда и четвъртък ще има променлива облачност

В понеделник облачността ще се задържи променлива. Ще духа слаб югоизточен вятър, който по Черноморието ще е умерен от изток-североизток, но до края на деня и там ще се преориентира от югоизток. Минимални температури между минус 1° и плюс 4°, а максимални от 6° до 9°.

Във вторник ще е предимно слънчево, а в сряда и четвъртък ще има променлива облачност. В сутрешните часове, главно във вторник и сряда, не е изключено образуването на мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт, който в четвъртък ще се преориентира от югозапад. Температурите ще се повишат, по-чувствително максималните като в сряда и четвъртък ще достигат 9°-14°.

В нощта срещу петък облачността ще се увеличи и вплътни и на много места ще превали дъжд. До края на деня в петък валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще се преориентира от запад и северозапад и временно ще се усили. Минималните температури още малко ще се повишат, а максималните слабо ще се понижат.

В събота ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще се понижат, но максималните ще се повишат до 14°-17°

В неделя облачността ще е променлива, по-често значителна, и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се задържи до умерен, но ще се преориентира от север. С него ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат до 9°-14°

 

RELATED ARTICLES

Most Popular