Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникВъзстановиха водоподаването в пернишкия квартал "Бела вода"

Възстановиха водоподаването в пернишкия квартал “Бела вода”

След продължило близо седмица безводие е възстановено водоподаването към пернишкия квартал “Бела вода”, съобщиха от ВиК – Перник. Причината за пресъхването на чешмите на няколко улици в квартала се оказал блокирал спирателен кран.

В продължение на няколко дни екипите на водното дружество в Перник са правили опит да открият проблема. Работата им била допълнително затруднена от намесата на недоброжелатели, които въртели кранове в квартала, след като служителите на дружеството са си тръгвали. Така настройките на системата са се променяли и това е обърквало работата на служителите, твърдят от ВиК.

Водоподаването вече е възстановено. Тъй като няколко дни водопреносната система не е била с нормален работен режим, е възможно е в следващите часове да се получат аномалии в работата й, предупреждават от ръководството на ВиК и апелират към гражданите да не се въртят крановете от уличната водопроводна система, а ако се забележи чужда намеса да се подава сигнал на дежурните телефони или на електронната поща на дружеството.

RELATED ARTICLES

Most Popular