Thursday, May 2, 2024
HomeРегионОбщината в Сапарева баня пуска на търгове имоти за павилиони и ниви...

Общината в Сапарева баня пуска на търгове имоти за павилиони и ниви в Овчарци

Общински имоти, сред които и маломерни, и ниви в село Овчарци ще отдаде под наем община Сапарева баня, става ясно от докладни записки на кмета Калин Гелев до местния парламент. Два от имотите (публична общинска собственост) са в парка, включени са в схемата за поставяне на преместваеми обекти и към тях е проявен инвестиционен интерес. Местата са по 8 кв. м.

Лазар Тонев от Сапарева баня иска да вземе под наем на част от имот – публична общинска собственост, за поставяне на преместваеми търговски обекти – два кафеавтомата, също в парка в града. На предстоящо заседание Общинският съвет ще разгледа предложение за провеждане на публични търгове или публично оповестени конкурс за отдаване под наем на терените за срок от 5 години.

Сапаревобанецът Елен Георгиев е подал заявления за отдаване под наем за срок от 10 години (считано от 1 октомври) на два имота от общинския поземлен фонд в с. Овчарци. Едната нива е с площ 2 056 кв.м в м. Фудиня, а другата – 463 кв.м в м. Банско. От Общинския съвет се иска разрешение за провеждане на публичен търг и отново да определи цената на наемите.

RELATED ARTICLES

Most Popular