Monday, May 20, 2024
HomeСпортВълнуващи двубои предстоят в Югозападна Трета лига

Вълнуващи двубои предстоят в Югозападна Трета лига

Много оспорвани двубои се очертават в почти всички срещи от 14-и кръг на ЮЗ Трета лига.

Нови десет мача по програма на ЗС на БФС ще се изиграят в събота, 21 октомври, от 16,00 ч. по терените на Югозападна България, както следва:

В Микрево ще се срещнат третият във временното класиране – Вихрен (Сандански), с 25 точки, и четвъртият – Балкан(Ботевград) с 22 т.

В изминалия кръг отборът на Вихрен (Сандански) не изигра мача си по програма срещу Рилски спортист (Самоков), защото в същия ден на стадиона в Микрево се игра мачът за Купа България срещу Пирин (Благоевград). Този двубой се очаква да бъде доста оспорван. Отборът на гостите в изминалия кръг претърпя тежка загуба от дублиращия отбор на Левски(София) с 0:4 и ще търси начин за изчистване на срама от този неочакван резултат. Отборът на Вихрен (Сандански) до момента е изиграл един мач по-малко и ако иска да скъси разликата с временния водач Миньор (Перник), трябва да победи на всяка цена.

 

На стадион НСА ще се играе мачът между 15-ия във временното класиране отбор на ЦСКА 1948 ІІІ с 14 точки и Левски ІІ, на 11-о място с 16 т.

 

Отборът на армейците претърпя загуба от Витоша (Бистрица) в изминалото си домакинство, а в следващия кръг мачът им бе отложен. Треньорският щаб на ЦСКА 1948 ІІІ е силно обезпокоен от мястото, което заема отборът в момента, и споделиха, че ще направят всичко възможно да излязат с чест от двубоя срещу дубъла на Левски (София), които в изминалия кръг победиха един от най-силните отбори в групата с 4:0-този на Балкан (Ботевград). При това положениe се очаква доста оспорван мач, защото и футболистите на Левски ІІ са с нагласа да продължат победния си ход.

 

 

На стадион „Сливнишки герой” в град Сливница ще се срещнат местният едноименен тим и ОФК Костинброд.

 

Това ще бъде двубой между 5-ия във временното класиране с 21 т. отбор на домакините и предпоследния, 19-и, със 7 точки отбор на гостите. На база показаните резултати до момента се очаква лесна победа за отбора на Сливнишки герой.

 

На стадион „Герман” ще се срещнат отборите на Септември ІІ и Витоша(Бистрица).

 

Отборът на домакините е на 8-мо място с 14 точки, а на гостите – 18-ти с 13 точки. Отборът на Септември ІІ няма да бъде воден от досегашния си старши треньор Иван Гешев, защото бе определен от ръководството да води представителния тим на клуба, в момента водач на Втора професионална лига. Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Кристиян Узунов напомни, че отборът му е изграден от много млади и неопитни футболисти, на което са дължат неочакваните резултати както у дома, така и като гости. Той не пропусна да подчертае дебело, че на стадиона в Герман неговите възпитаници ще дадат всичко от себе си, за да излязат с чест от двубоя и да съхранят надеждите си за излизане от зоната на изпадащите.

На стадиона в Перник ще се играе дерби мачът между първия – Миньор, с 31 точки, и дубъла на ЦСКА (София) – втори във временното класиране с 28 точки.

Наставникът на домакините Христо Господинов сподели, че футболистите му са заредени с амбиции да победят армейския тим и да се отдалечат още повече от тях. В същия момент старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев заяви, че в този мач футболистите, на които гласува доверие, ще дадат всичко от себе си, и ако изпълнят указанията муможе да се стигне до успех. Всичко това предвещава, че зрителите на стадиона в миньорския град ще станат свидетели на един много добър и оспорван двубой.

 

На стадион „Арена Симитли” ще се срещнат местният Септември и Славия ІІ (София).

 

Отборът от Симитли е 12-ти с 15 точки, а гостите са 17-ти с 14 точки. Очертава се и този двубой да бъде оспорван, имайки предвид досега постигнатите резултати и временното класиране. Все пак везните клонят към тима от Симитли и се очаква да зарадват феновете си в този двубой и да подобрят класирането си. В отбора на Септември няма да вземат участие трима футболисти – Тодор Траянов, Симеон Димитров и Юлиян Попев, които ще почиват в един официален мач за натрупани пет жълти картони.

 

На стадион „Осогово” в град Кюстендил ще се срещнат отборите на местния тим и Оборище (Панагюрище).

 

Домакините са 7-ми с 20 точки, а гостите  – 16-ти с 14 точки. Мястото, което заема в момента отборът на ФК Кюстендил не отговаря на истинските възможности на футболистите.  Нападателят Петко Петков от гостите няма да вземе участие в този двубой заради наказание от ДК на ЗС на БФС с лишаване от участие в две срещи заради получения червен картон в изминалия мач. Компания от трибуните ще му прави и Кристиян Николов, чието наказание е лишаване от участие в една среща. Тимът от Панагюрище получи истински срив, след като по препоръка на кмета на община Панагюрище беше сменен старши треньора Ивайло Аспарухов, и то след две победи като гост. Всичко това даде своя отрицателен оттенък и отборът в момента се намира в опасната зона. В този мач  се очаква лесна и убедителна победа от отбора на домакините.

 

На стадион „Свети Петър” в Банско ще се играе съседското дерби между едноименния тим и Пирин (Разлог).

 

Домакините заемат 10-о място във временното класиране със 17 точки, а гостите – последното, 20-о, с 6 точки. Отборът на гостите  ще бъде лишен от участието на Джейхан Зайденов заради наказание от ДК на ЗС на БФС с лишаване от права за един официален мач. Очакванията са за победа на отбора от Банско и подобряване на класирането им, защото мястото, което заема в момента, не отговаря на неговия потенциал.

 

На стадион „Христо Ботев” в Ихтиман ще се срещнат отборите на местния Ботев, 13-и във временното класиране с 15 т. и Хебър ІІ (Пазарджик), на съседното 14-о място с 14 точки.

 

На база класирането и този мач се очертава като оспорван. Все пак очакванията на треньорския щаб на домакините са да спечелят двубоя и да заемат по-предно място във временното класиране, защото истинските възможности на футболистите са по-големи.

 

На стадион „Искър” в град Самоков местният Рилски спортист (заемащ 9-о място с 18 точки) ще домакинства на Чавдар (Етрополе), който е 6-и с 20 точки.

 

Ръководствата и треньорските щабове на двата клуба изразиха намерения за атакуване на първото място в таблицата, но на този етап това е мираж. Очаква се много оспорван двубой на стадиона в Самоков, като стремежът на футболистите и от двата тима е успех и съхраняване на надежди за приближаване към върха на таблицата.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular