Saturday, May 18, 2024
HomeСпортВ люто дерби ФК Кюстендил победи Костинброд и го детронираот върха

В люто дерби ФК Кюстендил победи Костинброд и го детронираот върха

Гостите се оплакват от съдиите

На стадион „Осогово“ в град Кюстендил в мач от 22 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, се срещнаха отборите на местния тим и ОФК Костинброд от едноименния град. Мачът беше доста оспорвани имаше защо, след като в битка на терена бяха временният водач и третият в таблицата.

Първият гол в срещата бе отбелязан в 28-мата минута. Тогава след самостоятелен пробив Марио Евтимов със страхотен шут направи безпомощен стража на Костинброд Валентин Галев за 1:0. Опитите на футболистите и на двата тима да се промени резултата се оказаха безуспешни, като за това вината бе на нападателите, заради неточната им стрелба, и на вратарите Александър Михайлов от домакините и Валентин Галев от гостите – заради навременната им намеса.

През втората част на срещата отново на терена стоеше по-добре отборът на домакините. В 65-та минута Евгени Зюмбулев завърши атака на ФК Кюстендил с попадение за втори път във вратата на Валентин Галев за 2:0. Пет минути преди края на редовното време Евгени Гроздин отклони топката в собствената си врата и резултатът бе намален на 2:1. Това изнерви обстановката на стадиона и в самия край на мача старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов получи червен картон от главния съдия Стоян Арсов, а на администратора на гостите бе даден жълт картон.

Наставникът на домакините Мартин Йорданов сподели след мача, че е изпуснал нервите си, за което съжалява, и е санкциониран по сигнал на страничния рефер за напускане на очертаната зона.

С тази победа ФК Кюстендил остана на трета позиция с 43 точки, една по-малко от първия Вихрен и ОФК Костинброд. Отборът на гостите отстъпи мястото на Вихрен (Сандански) поради по-лоша голова разлика.

От управата на гостуващия тим ОФК Костинброд се оплакаха от слабо съдийство на Стоян Арсов заради показани жълти картони, които според тях не са били основателни и не са били предприети никакви мерки от страна на органите на реда, съдиите и делегата за нахлуването на публиката на терена. Всичко това те са отразили писмено до ЗС на БФС.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular