Friday, May 10, 2024
HomeСпортРилски спортист смаза дубъла на Левски

Рилски спортист смаза дубъла на Левски

Въпреки това самоковци остават извън първите 5

На стадион „Искър“ в град Самоков се игра мачът от 22 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на Рилски спортист и Левски ІІ (София). Отборът на домакините, водени от новия си наставник Адалберт Зафиров, заигра още след първия съдийски сигнал с хъс и желание за победа. В 8-ма минута при атака на домакините екс национала Ради Василев изпрати с отмерен шут топката във вратата на Йоан Загоров за 1:0. Футболистите на домакините все по-често се явяваха пред вратата на гостите, но така и не се стигаше до ново попадение. Поредна атака в 38-ма минута се оказа успешна за тях, след като Георги Нетов за втори път изпрати топката в мрежата на Йоан Василев за 2:0. Футболистите на гостуващия тим не се предаваха и търсеха удобен момент за намаляване на резултата, но защитата на Рилецо бе много стабилна отзад и не допускаше противниковите нападатели да стрелят отблизо.

През втората част на срещата на мача наставникът на домакините Адалберт Зафиров извърши четири смени, а колегата му на гостите Елин Топузаков – три. Мачът продължи да бъде напрегнат и с атаки по фланговете пред двете врати. В 75-та минута Калоян Стрински завърши с успех атака на тима си и отбеляза гол, с което върна надеждите на колегите си за успех. Три минути по-късно Димитър Атанасов обаче отбеляза третия гол в срещата за домакините. Две минути преди края на редовното време Ради Василев покачи на 4:1, отбелязвайки своя втори гол в двубоя.

Победата в този мач на Рилски спортист (Самоков) не бе достатъчна отборът да се класира сред първите пет в таблицата, изоставайки само с една точка от отбора на Септември (Симитли). Отборът на Левски ІІ също загуби своите шансове за първата петица, защото само при победа в този мач и загуба на Септември (Симитли) можеше да се озоват там в края на първата фаза на първенството на ЮЗ Трета лига.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular