Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаВ област Кюстендил са обявени 10 конкурса за директори на училища

В област Кюстендил са обявени 10 конкурса за директори на училища

Директори на училища и преподаватели в Кюстендилско се чувстват уморени при често редуващото се заради  Covid пандемията присъствено с онлайн обучение и излизат в пенсия. Обявени са конкурси за 10  директори на училища в областта, предава БНР.

Осем от 10-те директорски места, за които е обявен конкурс, са на излезли или излизащи в пенсия до началото на новата учебна година. Един се е отказал, а един – на спортното училище в областния град, е починал.  И сега върви процедурата по кандидатстване за избор на нови директори, каза началникът на РУО Мая Стойчева:

“При нас общо взето така се случиха – от 20-а година до момента ето това е положението. 8 училища са без постоянен действащ директор. Двете си действат – Инкьова и Иванка Янкова”.

Дали има и желаещи учители да се пенсионират, след като от два дни се коментира усилено, че тяхната заплата може да стане 2032 лева:

“Но, това, което виждам, на някои училища, просто учителите не ги блазни вече толкова парите, може би умора, онлайн обучение, рано желаят да се пенсионират”.

RELATED ARTICLES

Most Popular