Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникВ Перник представиха биографичната книга на Богдана Карадочева и Стефан Димитров

В Перник представиха биографичната книга на Богдана Карадочева и Стефан Димитров

Голямата българска певица Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров представиха биографичната си книга “Безнадежден случай” пред перничани. Десетки почитатели на българската музика дойдоха в галерия “Любен Гайдаров”, за да се срещнат с изпълнителите на едни от най-обичаните български песни. Представянето на книгата е част от фестивала “Арт Будилник”, организиран от Елизабет Методиева с подкрепата на община Перник. Той ще продължи до неделя с още много и интересни събития. Повече от час Богдана Карадочева и Стефан Димитров разговаряха с перничани, спомниха си за големия Емил Димитров, концертите в цял свят и много други.

Преди събитието те се срещнаха с кмета Станислав Владимиров и разговаряха за развитието на културния живот в града и превръщането на Перник в разпознаваема дестинация за стойностни събития.

В „Безнадежден случай“ Карадочева си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето „Распутин“ и елегантното кафене „Фукетс“, за бохемския живот в Париж, за цената да участва в музикалния маратон във френската столица. „Сцената е бездна, към която политаш с ускорен пулс, но бездна, без която не можеш. Да си звезда е бреме“, обобщава Богдана Карадочева. Двамата със Стефан Димитров не могат да обяснят защо „Безнадежден случай“ се превръща в един от най-прочутите им шлагери, но се радват, че песента все още се пее.

RELATED ARTICLES

Most Popular