Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникВ подкрепа на Бербатов! ФК "Черногорец" стартира Лига Перник

В подкрепа на Бербатов! ФК “Черногорец” стартира Лига Перник

Футболен клуб “Черногорец” от с.Ноевци, община Брезник, обяви началото на Лига Перник, след като изключени отбори от БФС направиха такава в Монтана. Ето какво написаха от отбора във фейсбук:

Уважаеми дами и господа,

в неделя (21.08.2022г.), от 20 часа, в сградата на читалището в с .Ноевци ще бъде представен един нов формат на футболно първенство. Формат, изцяло извън контрола на унищожителите на футбола в България.

Формат, създаден от екипа на Димитър Бербатов и финансиран от него и негови приятели. Нашият клуб приключи с БФС и няма причина да играем в техните първенства и турнири, докато тези пиявици не изчезнат.

Благодарение на тази лига, Цар футбол се завръща на загубени територии.

Освен нас, в турнира участват :

ФК “Буря” с.Кошарево – действащ клуб, изваден като член от БФС.

ФК “Партизан” с.Ярджиловци – преустановил дейност заради непосилните финансови изисквания на БФС, изключен като член по незнайни причини.

ФК “Балкан” с.Банище” – прекратил дейност заради отношението на БФС

ФК “Солей” кв.Калкас, прекратил дейност заради финансови изисквания на БФС

ФК “Легия” с. Рударци- прекратил дейност заради отношението на БФС

ФК “Ботев”, гр.Батановци

ФК “Ветерани Перник “- участник в държавното първенство за ветерани към БФС, молбата му за пълноправно членство не бе разгледана на два Конгреса на БФС.

В неделя ще узнаем дали ще се включат в Лига Перник и отбори от гр.София.

Участието в лигата няма да струва почти нищо, а участието в турнирите на БФС струва много на държавата, като субсидията от община Брезник, в голямата си част отива само и единствено за покриване на таксите към БФС. От сега ще отива само и единствено за подобряване условията на базата.

Бъдете здрави и не се предавайте и продавайте!!!!

RELATED ARTICLES

Most Popular