Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникВ последната минута: Назначиха Николай Николов за зам.-министър на вътрешните работи

В последната минута: Назначиха Николай Николов за зам.-министър на вътрешните работи

Дългогодишният пожарникар номер 1 на Перник и Радомир – главен комисар Николай Николов зае поста заместник-министър на вътрешните работи. Това стана със заповед на министър-председателя Гълъб Донев.

Николай Николов е роден през 1962 г. в миньорския град. В дългогодишната си кариера е минал през постовете на началник на група в Районната служба „Противопожарна охрана“ – Радомир и началник на група „Пожарогасене“ в служба „Противопожарна охрана“ при РДВР – Перник.
Заемал е длъжността директор на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР в периода от август 2006 г до ноември 2022 г. Той е награждаван многократно за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения.
Също така е носител на трите степени на почетния знак на МВР.

След пенсионирането му през ноември 2022 г. е назначен за съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия към политическия кабинет на заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност в МС.

Перничани се питат защо назначението се случва броени часове преди връчването на новия мандат от президента Румен Радев. Те смятат, че личности като Николай Николов трябваше да бъдат част от системата много преди последния вот.

RELATED ARTICLES

Most Popular