Sunday, May 19, 2024
HomeАктуално от днесВ сигнал до ЦИК: Председателят на ОИК-Благоевград адв. Мартин Бусаров агитирал за...

В сигнал до ЦИК: Председателят на ОИК-Благоевград адв. Мартин Бусаров агитирал за кандидат

 

„Председателят на ОИК Благоевград от квотата на ГЕРБ Мартин Бусаров рано тази сутрин публикува в социалните мрежи снимка с откровен призив за гласуване в подкрепа на кандидата на ГЕРБ Илко Стоянов. Прикритият като селфи на което Бусаров “отпива“ от сутрешното си кафе – “Дъ френч…“ пред сградата на общинска администрация, взриви социалните мрежи, които се изпълниха с призиви ЦИК да отстрани за нарушаване на Изборния кодекс Бусаров“, съобщиха от щаба на единия от кандидатите за кмет.
От там уточниха, че са подали сигнал за нарушението до ЦИК с искане да бъде отстранен от председателското място и от ОИК адвокат Мартин Бусаров, предаде Focus.

В жалбата се посочва: „От съдържанието на фейсбук страницата на председателя на ОИК Благоевград от квотата на ГЕРБ Мартин Бусаров, се устрановява недопустимо и противиозаконно поведение, което може да се квалифицира като нарушение на Изборния кодекс и предизборна агитация в изборния ден. Имайки предвид, че Бусаров заема длъжността на председател на ОИК Благоевград считаме, че подобно поведение не съответства не само на задълженията му като такъв, но и на забраната за предизборна агитация, макар и чрез социални медии.
Очаква се спешна намеса на ЦИК заради грубото нарушение на Бусаров“, допълниха от предизборния щаб на кандидата за кмет.
“Преди час в инстаграм профила си Бусаров изтри селфито си и отговори отново арогантно на възмутените граждани “Тук имаше стори с една страхотна френска поп джаз група. Ясно е, че не разбирате от музика. Може да си я слушате, а може и да си…………………“”, написаха в своя позиция до медиите от щаба на кандидата за кмет.

RELATED ARTICLES

Most Popular