Monday, May 20, 2024
HomeНовиниВ Сирия: Убиха момиченце на 5 г. заради чест

В Сирия: Убиха момиченце на 5 г. заради чест

Предполага се, че родителите на малкото момиче са убили дъщеря си „хладнокръвно“

Момиченце на 5 годинки, което е било отвлечено и изнасилено от непознат, било убито от семейството си в т.нар. „убийство на честта“, съобщава британското издание Daily Mail.

Предполага се, че родителите на малкото момиче с

убили дъщеря си „хладнокръвно“, след като тя била отвлечена и изнасилена от неидентифициран мъж в района Ал-Шаба в Сирия на 18 ноември.

Тялото на детето било намерено в контейнер за боклук в град Манбидж, в северната част на Сирия, на 27 януари, след което е изпратено в болница Ал Фурат в града, който се намира източно от Алепо.

Сирийската обсерватория за правата на човека заяви, че властите са арестували няколко членове на семейството на момиченцето. Родителите отричат да са убили дъщеря си и разследването продължава.

Детето е било отвлечено от мъж на мотоциклет,

след като напуснала дома си, за да се срещне с баща си в местните маслинови градини. След издирване момичето е открито край път между селата Дейр Джамил и Кафр Наха. Все още не е съобщено кога е била убита.

Сега от Сирийската обсерватория за правата на човека призовават властите да гарантират, че убийците на детето ще бъдат съдени, на фона на вълна от т.нар. „убийства на честта“, която залива Сирия.

През юли миналата година младо момиче на име Ейда беше завлечено в изоставена къща и разстреляно от роднини и съседи

в „убийство на честта“, след като се опитало да избяга с мъжът, когото обича и отказвала да се омъжи за братовчед си.

Само няколко дни, след като видео с убийството на Ейда се появи в социалните мрежи, 16 годишно момиче беше удушено от баща ѝ в друго „убийство на честта“, след като била изнасилена от роднина.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular