Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникГазов котлон причини пожар в Дивотино  , пострада 74-годишна баба

Газов котлон причини пожар в Дивотино  , пострада 74-годишна баба

Складови помещения и автомобили са изгорели в пернишкия кв. „Проучване”

 

Три пожара с материални загуби са гасени през почивните дни в Пернишко.
74-годишна жена е пострадала леко при пожар в пернишкото с. Дивотино. Сигнал за разразилия се огън е подаден на 20 август около 12,47 ч. В резултат на техническа неизправност на газов котлон е пламнал шкаф. При опит на 74-годишната собственичка да изнесе горящото съоръжение от сутеренното помещение, в което е било, е получила натравяне от продуктите на горене. Оказана й е първа медицинска помощ и е без сериозни последствия. Нанесените материални щети са минимални.

Късо съединение е причината за пожар в лек автомобил. Инцидентът е станал на 21 август в трънското с. Бусинци. Пристигналите на място огнеборци локализирали пламъците. Засегнат е двигателният отсек, колата като цяло е спасена.

Складови помещения и автомобили са изгорели при пожар в пернишкия кв. „Проучване“. Сигнал за разразилия се огън е подаден на 22 август около 01,47 ч. Три противопожарни екипа от РСПБЗН-Перник са участвали в гасенето. Изгоряла е около 200 кв. м покривна конструкция, 4 леки автомобила, 10 куб. м дървесина, дървообработващи машини и други вещи. Причината за пожара не е установена. Извършен е оглед от служители на Първо РУ и е започнато досъдебно производство.
Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular