Sunday, May 19, 2024
HomeКриминалниГДНП тараши адреси в Перник, Драгоман и София: Разплита схема за данъчни...

ГДНП тараши адреси в Перник, Драгоман и София: Разплита схема за данъчни измами

Схема за данъчни измами в особено големи размери разкриха полицаи от „Икономическа полиция” и „Разследване” на Националната полиция, съобщи МВР. Действията започнали след извършени предварителни проверки от служители на отдел „Икономическа полиция” в ГДНП. Извършени са претърсвания на 14 адреса, един от които – в условията на неотложност, на територията на София, Перник и Драгоман. Оттам са иззети множество веществени доказателства – компютри, документи, касови апарати, съотносими към организираната престъпна схема, съобщи пресцентъра на министерството.

Според първоначалните данни престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност, които укривали данъци посредством изградена верига от т.нар. „спящи” фирми и такива с „липсващ търговец”, като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

Събраните данни дали основание за образуване на две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери и разследването било поето от колегите им от отдел „Разследване” в главната дирекция. Работата по двете досъдебни производства продължава под надзора на прокурори от Софийската градска прокуратура.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular