Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПетричГеорги Караколев и неговите млади лъвчета извисиха отново Петрич на върха на...

Георги Караколев и неговите млади лъвчета извисиха отново Петрич на върха на бокса в страната

Ташко СУЛЬОТОВ
В продължение на пет дни в спортната зала в град Ботевград се проведе държавно лично и отборно първенство – втори кръг, за Купата на България за учащи се. Над 250 боксьори от цялата страна взеха участие в най-силния до момента републикански шампионат. В него взеха участие и петима състезатели от БК Лъвовете (Петрич), водени от своя наставник Георги Караколев. Всички те се представиха както следва:

Симеон Соколов

Симеон Соколов в категория 32 кг победи всички съперници, изпречили му се на ринга и съвсем справедливо се окичи със златен медал и стана републикански шампион в категорията си. Соколов става за втори път републикански шампион, като преди това спечели златен медал и в Шумен.

Найден Димитров в категория 57 кг също спечели златен медал и се поздрави с републиканска титла. Той направи това по категоричен начин, като постигна четири победи – две с технически нокаут и две с нокаут още в първия рунд. Той става за втори път републикански шампион, като първия път беше в Плевен и един път вицешампион на републиканско първенство в Шумен.

Найден Димитров

Янислав Шамбов в категория 80 кг зае второто място и се окичи със сребърен медал. Преди това той беше вицешампион в Шумен.

Янислав Шамбов

Атанас Митрев в категория 90 кг стана за трети път вицешампион, като преди това бе награден със сребърен медал в Плевен и Шумен.

Атанас Митрев

Христо Асенов в категория 44 кг – с една победа и една загуба от шампиона в категорията си, зае престижното пето място в категорията си.

Христо Асенов

„Много съм доволен от старанието, желанието и дисциплината, която показаха както по време на срещите, така и преди това. За мен истинска гордост е, че от пет участници спечелихме четири медала. Това ни е най-силното представяне в републикански шампионат, защото спечелихме и отборната купа на България за втори път, като преди това го направихме на републиканското първенство в Шумен. Явно с израстването на нашия клуб и авторитета, който натрупахме, и естествено – отличните условия, които предоставяме по време на състезания от републикански характер, благодарение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков, спечелихме доверието на ръководството на федерацията и от 8 до 12 ноември ще бъдем домакини на държавно лично отборно първенство за юноши”, сподели главният треньор и президент на СК по бокс Лъвовете Георги Караколев.

Очаква се това голямо постижение на младите петрички Лъвове да бъде оценено по достоен начин лично от кмета на Общината Димитър Бръчков.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular