Monday, May 20, 2024
HomeНовиниСвятГерманка е осъдена за „подбуждане на омраза“ към мигрантите,

Германка е осъдена за „подбуждане на омраза“ към мигрантите,

Тя публикувала статистика за изнасилвания от чужденци

Политикът от „Алтернатива за Германия“ Мари-Терез Кайзер беше призната за виновна, тъй като е публикувала статистически данни за груповите изнасилвания в отговор на новината, че афганистанските мигранти ще бъдат преместени в нейния окръг.

27-годишната жена беше призната за виновна в регионалния съд във Верден в Долна Саксония в понеделник за „подбуждане на омраза“ срещу местните афганистански работници. Тя е осъдена да плати глоба от 6000 евро – ще й бъдат начислени 60 евро на ден в продължение на 100 дни. Тя ще има и криминално досие.

Случаят е свързан с пост от август 2021 г., в който тя е написала в социалните мрежи: „Афганистански бежанци; Кметът на Хамбургската ГСДП за „небюрократично“ приемане; Приветлива култура за групово изнасилване?“

Политикът публикува статия, според която афганистанци в Германия са заподозрени за групови изнасилвания. Постът на Кайзер е в отговор на кмета на Хамбург Петер Чентшер, който обяви, че 200 афганистански работници ще пристигнат в града. Кайзер протестира срещу това решение със статистиката си, заявявайки, че е загрижена за имиграцията и потенциала за изнасилвания, извършени от „културно чужди маси“. Кайзер погрешно е вярвала, че прибягването до данни ще я защити.

Случаят предизвика международно внимание, като много от потребителите на социалната мрежа X/Twitter реагираха на новината за присъдата, включително собственикът на X, Илон Мъск, като поне два от публикациите генерираха над 40 милиона гледания, съобщи Remix News.

Мари-Терез Кайзер написа преди окончателната си присъда: „Моето изслушване за обжалване за предполагаемо подстрекателство ще се проведе в началото на май. Простото назоваване на числа, дати и факти трябва да бъде обявено за престъпление, само защото върхушката не иска да се изправи пред реалността. Няма да позволя да бъда заглушена“, написа тя.

Въпреки защитата на свободата на словото в Германия съдия Хайко Халбфас призна Кайзер за виновна, заявявайки, че „всеки, който посяга на човешкото достойнство, не може да се позове на свободата на изразяване“./ glasove.com

 

RELATED ARTICLES

Most Popular