Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБанскоГолямото завръщане: Километрични опашки, тапи и изнервени шофьори по пътищата на Югозапада

Голямото завръщане: Километрични опашки, тапи и изнервени шофьори по пътищата на Югозапада

Над 5 км. пъплеща редица се изви край Симитли

Километрични опашки от автомобили в Югозапада белязаха последния от почивните дни за Великден. Още преди обед в понеделник се образуваха тапи и почти блокираха трафика по Е-79 и АМ “Струма”. Задръствания от коли изнервиха шофьорите идващи от Банско и Кулата, които се събират при пътен възел „Симитли“. Опашката от пъплещи автомобили надвишаваше 5 километра. Трафикът от Банско до Симитли бе почти блокиран в района на Дългата махала на кв. Ораново, съобщи БГНЕС. “Колони от автомобили пълзят при Симитли, където се обединяват потоците, прибиращи се след почивката от Банско и от Кулата”, обясни и пътният експерт Георги Бързаков, като призоваваше шофьорите за толерантност на пътя. Бавен бе и трафикът по Е-79 особено от Кресненското дефиле до пресичането му с банския.

След Симитли в посока Благоевград и София към 12 часа трафикът почти спря, защото в началото на АМ “Струма” от 105 до 102 километър по обяд се образува тапа. В този участък само в посока Благоевград през есента бе пуснато движението по автомагистралата, но само в продължение на 2.5 км. Заради вливането в Е-79 след този къс участък се образува поредната тапа от над 2 км., която възпрепятстваше придвижването в посока София и създаваше множество предпоставки за инциденти. Мокрите пътища допълнително напрягаха шофьорите.

Лошите метеорологични условия в Северна Гърция повлияха на трафика от автомобили, които още от рано сутринта се насочиха към КПП Кулата. Движението от и за южната ни съседка беше интензивно и в двете посоки през целия ден.

Над 700 екипа на Пътна полиция дежуряха в страната. Ремонти и стеснения на пътните участъци забавят ежедневно придвижването, ограничения има по магистралите “Тракия”, “Хемус”, “Марица” и “Струма”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular