Thursday, May 16, 2024
HomeРегионБлагоевградГонзо изуми всички в Благоевград: Нашето първенство е в Топ 5 на...

Гонзо изуми всички в Благоевград: Нашето първенство е в Топ 5 на най-интересните

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов направи любопитно изказване като сподели, че родната Първа лига е в Топ 5 на най-интересните първенства. Гонзо бе специален гост по закриване на третия детски футболен турнир “Пиринска Бундеслига” в Благоевград. Иванов застана пред медиите, където освен за турнира говори и за идеята да има две Втори лига.

“Винаги съм се чувствал добре в Благоевград и сега, когато виждам децата как играят, се чувствам още по-добре. Трябва да знаем, че през детския футбол се създават големите играчи и това ни е като приоритет. Нашата цел е да изграждаме играчи за националния отбор. Промените са започнали, въпросът е, че докато не си вписан като президент не можеш да подписваш и да освобождаваш хора. Ние доста направихме, остават неща, които само трябва да изчистим. Трябва да видим с професионалните клубове, за да видим дали това е точният вариант за две Втори лиги. Чисто като футболен човек, предвид заявките на вторите отбори на тимовете от Първа лига, е да има две “Б” групи. В момента те се отказаха и ще преценяваме кое е най-доброто като вариант”, заяви президентът на БФС.

„Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден, в който съм влязъл във владение. Има процеси, които след вписването, ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса.  Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи. Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим. Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена, ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо. Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите. Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства. Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете“, каза още Иванов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular