Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникГордост за Перник! Дани Цанков получи покана за лагер на Ямаха, след...

Гордост за Перник! Дани Цанков получи покана за лагер на Ямаха, след като спечели суперфинала на YZ bLU cRU FIM Europe Cup

Дани Цанков спечели суперфинала на YZ bLU cRU FIM Europe Cup в клас МХ85, който се проведе в Сен Жан Д’Анжели (Франция). Състезателят на М6 Yamaha рейсинг тийм (Перник) доказа класата си и след като миналата година завърши на второто място, тази година стъпи на върха в надпреварата.
Възпитаникът на Мартин Тодоров изпревари Луис Сантеусиано (Швейцария) и представителя на домакините Тим Ланж, след което е получил покана да участва в лагера на Ямаха, който ще се проведе в началото на ноември.

“Веднага след състезанието получихме покана да се включим в лагера на Ямаха, който ще се проведе в началото на ноември в Испания”, разкри пред Sportal Мартин Тодоров, личен треньор на Дани Цанков и главен мениджър на М6 Yamaha рейсинг тийм.
“Много съм щастлив, защото тази победа не дойде никак лесно. Преминахме през доста неприятности. В събота имахме проблеми с мотора. За това Дани направи само две обиколки по време на тренировките. В неделя излезе на бариерата 36-и и стартира от най-външната част на трасето. Направи суперстарт, като в първия завой влезе пети. След това в рамките на две обиколки вече беше на втора позиция, а след пет поведе колоната. През цялото време поддържаше разлика от около 12 секунди от втория и над 20 от третия. Дани е изключително щастлив. Отдъхна си, защото беше много притеснен след проблемите в събота. Притесняваше се, че ще стартира от последното място. Важното беше, че взе участие и то приключи по най-щастливия за нас начин”, добави Тодоров.

„Беше страхотно състезание за мен и съм много щастлив от победата. Благодаря на моето семейство, на спонсорите, на „Yamaha“ и на моя екип. Като цяло не беше лесен уикенд след пропуснатата тренировка вчера, но в крайна сметка съм първи и сега очаквам с нетърпение майсторския клас“, коментира Дани Цанков.

RELATED ARTICLES

Most Popular