Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилДве общински предприятия в Кюстендил с нови директори

Две общински предприятия в Кюстендил с нови директори

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи новите директори на две от общинските предприятия. Това стана по време на пресконференция на местната управа.

Илхан Зекиев e новият директор на Обреден дом-Кюстендил. Той е наследник на българи от Албания. Директорът на общинското предприятие е магистър по администрация и управление от ВСУ – Варна. Той е бивш служите на ЧЕЗ, след това се е занимавал с частен бизнес. Живее в село Долно Гращица. Зекиев е на 47 години. “Човек с добър опит в сферата на управлението. Човек, който смятам, че може да даде доста на Общинско предприятие “Обреден дом“, каза Огнян Атанасов, цитиран от Focus.
Елена Манчева ще ръководи Общинско предприятие “Управление на общинските имоти“. Тя има над 25-годишен стаж в сферата на счетоводството. Бивш служител на НАП, бивш главен счетоводител на БП. “Човек с голям административен опит. Безспорен експерт в сферата на финансите и счетоводството“, заяви кметът Атанасов.
Градоначалникът допълни, че в момента се търси човек за поста “Полски пазач“. Предстои да се предложи ръководител на ОП “Хигия“. За всички предприятия и дружества общинска собственост се извършват финансови одити.

В рамките на нарочната пресконференция беше представен и отговорникът за ромския квартал “Изток“, който ще следи за  етническите и малцинствените въпроси.Петър Игов е на 35 години. Доктор на науките от Национален военен университет – Велико Търново. Към момента е председател на читалище “Васил Левски“ и педагогически съветник в Основно училище “Свети Паисий Хилендарски“.”Млад човек, с изявена гражданска позиция, работил в неправителствения сектор. С много добри идеи, с контакти. С добро име в ромския квартал, а и не само. Човек, равно отдалечен в квартала“, посочи кметът Огнян Атанасов.

RELATED ARTICLES

Most Popular