Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградДве проверки започват в МБАЛ-Благоевград за починалата бременна жена с Ковид-19

Две проверки започват в МБАЛ-Благоевград за починалата бременна жена с Ковид-19

Тя е прекарала няколко дни със симптоми у дома

 

Назначена е проверка по случая с починалата бременна жена с коронавирус в болницата в Благоевград. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов. „Всички случаи на млади пациенти ми се докладват лично, всички се проверяват, включително за децата, за родилките. Такава проверка ще бъде направена и в болницата в Благоевград, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на тази родилка. Съболезнования на близките на починалата жена! Много неприятно, но това заболяване протича жестоко“, коментира здравният министър.

Починалата бременна жена от Разлог е прекарала няколко дни със симптоми у дома, преди да потърси лекарска помощ. Това обяви директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев. Тя е била вкъщи, болна с температура, със задух, дойде в увредено състояние, уточни д-р Митев. “Правен й е даже тест, и рентгенография направихме, доказано е, че е Ковид-19”, каза той. Бременната в петия месец е била с двустранна бронхопневмония, приета е направо в реанимацията преди няколко дни, но състоянието й бързо се влошило. Имало е план да бъде преместена в столична болница, но се оказало, че няма места.  В болницата в Благоевград има още 3 бременни жени, заразени с коронавирус. “Двете са добре, едната има проблеми, но на този етап не са сериозни”, каза още д-р Митев.

В болницата в Благоевград започват две проверки – вътрешна и външна от Медицински надзор. „Министерството се самосезира и изпраща този одит, без да има нещо. Назначавам проверка изцяло, от приемането до смъртта – какво и как е направено”, посочи д-р Митев. Резултатите от проверките се очаква да са готови идната седмица.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular