Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДупничанин пропищя от съсед! Ж. Иванов: Йордан Спасов гледа животни в...

Дупничанин пропищя от съсед! Ж. Иванов: Йордан Спасов гледа животни в незаконна барака, цари смрад

75-годишният мъж внесе жалба в общината, иска бараката да бъде съборена

Дупничанин пропищя от съседи. Живко Стаменов Иванов, който живее на ул. „Св. Георги” в Дупница, се оплака в редакцията на „Вяра” от съседа си Йордан Спасов заради отглеждането на животни и неописуемата миризма, която се носи от тях. Сагата е от десетилетия. “20 години се разправяме. От 2005 г. комшиите гледат прасе и миризмата идва в двора ми. Сградата, в която стои животното, е построена незаконно, на границата между техния и моя двор.

Бараката, превърнала се в ябълка на раздора.

Още през 2002 г. баща ми бе предупредил Румен Спасов, че не е съгласен да строи на границата. Пазя лист, на който баща ми е написал това, както и че е искал да се извърши проверка. Нашият имот е с адрес ул. „Св. Георги” 47, а техният –  ул. „Св. Георги” 41. През 2002 г. бащата на Йордан Спасов – Румен Спасов, подписа декларация, че се задължава да не отглежда животни в тази барака. Подписал се е, че ще премахне вратата и прозореца на бараката, намиращи се откъм нас. Това не се спазваше от Румен Спасов, който почина. Не се спазва сега и от сина му Йордан. През годините сме писали десетки жалби до общината, никой не ни обръща внимание. Оплаквания, оплаквания, оплаквания и нищо”, разказа 75-годишният Живко, който е бивш работник в АРЗ и ЗИО в града. Живко има цяла папка с документи, свързани с проблема. Представи декларацията на Румен Спасов, че няма да отглежда животни във въпросната барака, която е нотариално заверена. Представи и писмо от община Дупница от 2003 г. в отговор на негова писмена молба. От документа става ясно, че на Румен Спасов е съставен акт за установено нарушение за отглеждане на домашни животни. В писмото е записано също, че общината няма правомощия да нарежда преустановяване отглеждането на домашни животни.

„Не ми е приятно миризмата от двора на комшията да идва в двора ми. Ще се оплача отново в общината и ще настоявам незаконната сграда да бъде съборена. Съседите са ми показвали документ за търпимост на сградата. Каква търпимост, като аз не съм давал съгласие да строят”, заяви Живко Иванов. В петък той е внесъл заявление в община Дупница, с което настоява за събаряне на незаконната постройка. Копие от заявлението с входящ номер 94-Ж-13/12.03.2021 г. Живко донесе и в редакцията.

Потърсихме Йордан Спасов, за да даде отговор на въпросите, касаещи проблема, но не го открихме в дома му. Спасов запазва правото си на отговор.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. г-н Иванов, ако съседа Ви има декларация за търпимост на постройката, тя автоматично става законна. Няма значение дали вие сте давали съгласие или не.

Comments are closed.

Most Popular