Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДейностите по подмяната на водопровод в Яхиново стартират до дни

Дейностите по подмяната на водопровод в Яхиново стартират до дни

Същинските изкопни дейности по подмяната на водопровод в село Яхиново ще започне през следващата седмица. Това съобщиха от община Дупница. До тогава ще приключи подмяната в село Самораново и екипи на фирмата ще бъдат прехвърлени в най-голямото село на община Дупница. Стойността на инвестицията е 317 541 лв с ДДС, като средствата, както за Яхиново, така и за другите две села са осигурени със заем от Общината. В дните, в които ще има спиране на водоподаването в обхвата на изкопните дейности – ще бъдат своевременно информирани жителите. С подмяната на близо 1000 метра трасе, се очаква да намалеят драстично авариите, както и да бъде увеличено налягането към другите квартали.
Предстои да бъде уточнено и кога ще започне подмяна на водопровод в село Крайници, където ще се подменя водопровод по ул.”Трети гвардейски полк” от ул. “В. Левски” до ул. “Кокиче“ за сумата от 245 844 лв.
В село Джерман приключиха изкопните дейности и полагането на водопровод. Община Дупница бе сключила споразумение с МРРБ на стойност 3,6 млн. лв. От ведомството обаче преведоха само първата вноска от над 300 000 лв, за която сума бе извършена подмяната. От Община Дупница очакват все пак да бъде изпълнено споразумението и МРРБ да осигури и останалата част, за да бъде реализиран и останалата част от ремонта за подмяна в селото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular