Monday, May 20, 2024
HomeНовиниБългарияДелян Добрев: Асен Василев тайно се е срещал с шеф на "Лукойл-...

Делян Добрев: Асен Василев тайно се е срещал с шеф на “Лукойл- България”

На съвместно заседание на енергийна и икономическа комисии депутатите изслушаха министъра на икономиката и индустрията, директора на Агенция „Митници“, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и представители на Лукойл” за компенсирането на разходите на потребителите за транспорт.

Председателят на комисията по енергетика Делян Добрев зададе три въпроса към генералния директор на “Лукойл България” Александър Величков, свързани с Асен Василев и “Лукойл”.

  1. Познавате ли Асен Василев?
  2. Виждал ли сте се с Асен Василев през уикендите, през една неделя, през септември, миналата година?
  3. Возили ли сте го с вашия личен автомобил в същата неделя и водили ли сте го в централа на “Лукойл”?

Въпросите на Добрев предизвикаха реакцията на депутатите от “Продължаваме промяната” Искрен Митев и Венко Сабрутев: “На народния съд на Делян Добрев ли се намираме в момента?”.

“Не разбрах от какво се уплашиха Сабрутев и Митев. От това дали Александър Величков познава Асен Василев ли? Толкова ли е страшен този въпрос, или ви е страх от следващите ми въпроси”, отговори Делян Добрев.

“Държите се сякаш сте на пазара в Хасково”, съпротиви се и Йордан Иванов от ПП-ДБ. “На пазара в Пловдив не съм бил, не се правете, че сте бил на пазара в Хасково. Пазете някакъв авторитет”, отвърна му Добрев.

След размяната на реплики Александър Величков от “Лукойл” отговори на въпросите на депутатът от ГЕРБ:

“Да, познавам Асен Василев, да срещал съм с него в Министерски съвет и в неговия кабинет. Не мога де се сетя точни дати. Не знам кой ден е било, нямам как да ви кажа, но сме се виждали. Не знам дали е неделя”, отвърна Величков.

Малко по-късно Александър Величков провери календара си за септември 2023 г. “Не, не съм возил в личната си кола Асен Василев през септември 2023 г., където и да било”.

След края на изслушването Добрев обясни в профила си във Фейсбук защо е задал тези въпроси на шефа на “Лукойл./ glasove.com

RELATED ARTICLES

Most Popular