Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаДеца помагат на деца в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница

Деца помагат на деца в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница

На благотворителни базари събраха 4 500 лв. за ремонт в болницата, болни и бедни ученици

 

Поредица от коледни празници и благотворителни инициативи с мото “Деца помагат на деца” зареждат с празнично настроение учениците и учителите в ОУ „Неофит Рилски” в Дупница. По време на благотворителни инициативи са събрани 4 500 лв., които ще бъдат дарени за предстоящия ремонт на Детско отделение на общинската болница в града, на ученици със здравословни проблеми и на ученици от социалнослаби семейства.  „От 15 г. в училище  „Неофит Рилски” е традицията в да отбелязваме Коледа с много на брой и богати събития и изяви на децата.

Водейки се от това, е празнуваме Рождество Христово, започваме с благотворителните изяви. Те започнаха на 15 декември. Имаше благотворителен базарна който се продаваха коледни картички, сувенири, изработени от децата и учителите с целодневна организация на работа. На 19 и 20 имаше кулинарна благотворителна изложба. Със събраните средства и с участието и на учителитебяха събрани 4 500 лв. 1 000 от тях ще бъдат предоставени на Детско отделение на общинската болница, а останалите – 3 500 – на деца със здравословни проблеми и деца от социалнослаби семейства. Коледните изяви наистина са много богати. На 21 декември имаше тържество, на което бяха възпроизведени събитията, свързани с Коледа. Участваха ученици от 6 и 7 клас, подготвени и ръководени от учителките Павлина Кьосева и Таня Камбурова. Имаше и коледари. Празникът на учениците от първи клас с учителки Лалка Паргова и Виктория Владимирова се казваше „Коледно вълшебство” и на него присъстваха и родителите. На 22 декемвриимаше концерт под наслов „Коледна магия”.

В него участваха Вокална група „Рила войс” с ръководител Таня Камбурова, които вече имат международни отличия, едното от които второ място от конкурс за изпълнение на коледни песни,  и Танцов клуб „Денс машийн”, който ръководи Александър Димитров. Децата пяха, танцуваха, празникът им донесе много настроение. Тържествата продължават. Предстои тържеството на учениците от втори клас на Весела Банова и Таня Фердинандова, които са поканили интересни гости, сред които художници и хора с други интресни професии. На 23 са коледните тържества на всички останали ученици от начален етап. Ползваме залата, както и двора, ще се включат всички деца, включително и най-малките, с песни, танци, изложби. Най-важното е, че всички изяви са с мотото „Деца помагат на деца””, коментира директорът Бистра Стойкова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular