Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПетричДо 15 август приемат стихове за конкурса „Горчиво вино” в Петрич

До 15 август приемат стихове за конкурса „Горчиво вино” в Петрич

Приемането на непубликувани досега стихове за участие в Осмия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ е до 15.08.2021 г. (валидна е датата на пощенското клеймо). Конкурсът е анонимен и затова за участие не се приемат творби по имейл, а е необходимо участниците да изпратят голям пощенски плик, съдържащ едно непубликувано и принтирано в 3 екземпляра стихотворение, без името на автора; малък, запечатан плик с попълнено заявление за участие в конкурса, изтеглено от сайта на читалището, и още един екземпляр от конкурсната творба, подписан собственоръчно от автора с неговото име. Препоръчителният обем на творбата е до 24 реда/стиха.

В конкурса могат да участват както утвърдени автори, така и нови таланти.

Организатор на конкурса е НЧ „Братя Миладинови 1914” – Петрич, откъдето започва творческият път на големия български поет Евтим Евтимов. Конкурсът бе създаден през 2014 г. по повод 80-годишнината на поета и 100-годишнината на читалището.

Сред досегашните победители в конкурса са Петя Стефанова, Димитър Христов, Николай Дялков, Ивелина Радионова и др. Миналата година Голямата награда „Евтим Евтимов“ за цялостен принос към българската поезия бе присъдена на Маргарита Петкова.

Имената на наградените в тазгодишния конкурс ще бъдат публикувани на уебсайта и фейсбук страницата на читалището през септември. Официалното награждаване ще се проведе по време на Алея на книгата в София.

Ще бъдат присъдени първа награда – издаване на книга с любовна лирика на победителя, втора и трета награда – дипломи и книги.

Творбите за участие в конкурса могат да бъдат изпратени по куриер, по пощата или занесени на място на адрес: гр. Петрич 2850, обл. Благоевград, ул. „Александър Стамболийски” №4, Народно читалище „Братя Миладинови 1914” – за конкурса „Горчиво вино“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular