Saturday, May 18, 2024
HomeСпортДублиращите отбори на ЦСКА и Локо (Пд)си спретнаха реми

Дублиращите отбори на ЦСКА и Локо (Пд)си спретнаха реми

На стадион „Пловдив“ в едноименния град в контролен мач се срещнаха дублиращите отбори на местния Локомотив и ЦСКА (София). През първата част на двубоя по-добре стоеше на терена пловдивският тим, воден от известния футболист, сега треньор, Христо Златински. В 10-а минута при груба грешка в половината на армейците Антон Лесов открадна топката, напредна, преодоля двама от защитата на гостите и майсторски прехвърли вратаря им Гергинов за 1:0. Веднъж и гредата помогна на младите армейци след удар на Антон Лесов. Непростим пропуск за отбора на ЦСКА ІІ направи Лъчезар Иванов, който отблизо не успя да простреля стража на домакините.

Втората част на срещата премина под диктовката на гостите от ЦСКА ІІ. В 80-та минута след атака по левия фланг Валентин Христов насочи остро топката в наказателното поле на домакините и Тони Иванов с крак не остави надежди за стража на Локомотив за 1:1. Отлична намеса на вратаря на домакините бе причина да не се промени резултата в полза на гостите след като Кирил Георгиев изпрати топката в ръцете на стража им.

След мача мнения дадоха:

Христо Златински-старши треньор на Локомотив ІІ(Пловдив): „През първото полувреме стояхме далеч по-добре на терена от отбора на гостите от ЦСКА ІІ. По един пропуск направиха Антон Лесов и Иван Узунов. Веднъж Лесов уцели и гредата зад вратаря на гостите. През второто полувреме гостите имаха повече голови ситуации и достигнаха до изравняване на резултата. В самия край на срещата Кръстьо Банев изскочи сам срещу вратаря на гостите, но изпрати топката силно в аут“.

Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА ІІ: „Разделихме си по едно полувреме с футболистите от дублиращия отбор на Локо (Пловдив), които откриха резултата. През второто полувреме успяхме да изравним. Непростим пропуск направи Кирил Георгиев. Чувстваше се отсъствието на Георги Чорбаджийски, Марк-Емилио Папазов и Илиан Антонов, които са на лагер с първия отбор на ЦСКА в Турция. До момента сме изиграли три контролни срещи. В две от тях победихме като гости – с 3:0 Славия ІІ и с 1:0 Хебър ІІ. В събота ще премерим сили с втородивизионния Спортист (Своге) на терена в Панчарево“.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular