Thursday, May 2, 2024
HomeРегионИхтиманБотев (Ихтиман) победи Кюстендил с 3:1 на „Бояна“

Ботев (Ихтиман) победи Кюстендил с 3:1 на „Бояна“

В контролен мач  на НСБ „Бояна“ се срещнаха отборите на Ботев (Ихтиман) и ФК Кюстендил. В 16-та минута Богомил Христов от средата на терена насочи топката към Григор Долапчиев, който прехвърли стража на гостите за 1:0. В 36-та минута при поредна атака на символичните домакини отново Богомил Христов отдясно с диагонален шут насочи топката към Йоан Маринов и той със силен шут я прати зад стража на ФК Кюстендил за 2:0. Две минути преди края на първото полувреме вратарят на Ботев се опита да изнесе топката в средата на терена, но насоченото кълбо бе пресечено от Марио Евтимов от отбора на ФККюстендил и резултатът бе променен – 2:1.

След почивката мачът продължи да бъде оспорван и интересен. Имаше атаки и пред двете врати. В 59-а минута Григор Долапчиев насочи кълбото от фланга в наказателното поле на гостите и Василие Милованович отклони с крак неспасяемо топката в мрежата им за 3:1. До края на мача не липсваха атаки и пред двете врати, но поради неточна стрелба не се стигна до отбелязване на нови попадения и двубоя завърши при резултат 3:1 за отбора на Ботев(Ихтиман).

След мача Петър Малинов от треньорския щаб на ФК Ботев (Ихтиман) сподели: „Като цяло стояхме по-добре на терена в тази контролна среща. Почувства се осезателно влизането в игра на възстановените Григор Долапчиев, Василие Милованович и Мартин Иванов, като първите двама се отчетоха с попадения. Следващият ни контролен мач ще бъде в събота срещу Миньор (Перник), като все още няма яснота за часа и мястото за игра“.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular