Sunday, May 19, 2024
HomeСпортДубълът на Славия и Балкан завършиха наравно в контрола

Дубълът на Славия и Балкан завършиха наравно в контрола

Отборът на Балкан завърши 1:1 с дубъла на Славия в контролна среща, която се игра на помощното игрище “Стоян Коцев” в София. Това бе първа проверка на ботевградчани преди предстоящото първенство в Югозападната Трета лига. Пред погледа на старши треньора на най-стария столичен клуб испанецът Бакеро и президента на белите Венци Стефанов, Балкан поведе в 30-та минута, когато Калоян Бонев откри резултата с точен удар с глава.

През второто полувреме наставникът на Балкан Ботевград Иван Редовски направи смени и пусна в игра всички футболисти, дошли проби в тима. Дубълът на Славия изравни в 71-ва минута от мача с гол от дузпа, отсъдена за спъване на Васил Казълджиев. Точен от бялата точка бе Теодор Андреев.

Първи минути за мъжкия представителен тим на Балкан записаха юношите Божидар Стоянов-вратар и Владислав Петров.

Следващата контрола на отбора на Балкан е срещу Витоша (Бистрица) в сряда от 10:30 на стадион “Летище” в София.

Новият старши треньор на Славия ІІ Ивайло Василев сподели, че през първата част на срещата неговите възпитаници са доминирали на терена и са владеели повече топката, но при груба грешка в защитния вал се е стигнало до отбелязване на попадение в полза на гостите. „През втората част на срещата дадох шанс за игра на футболисти, набор 2006 от ДЮШ, и трима нови. Като цяло полувремето беше равностойно. В 71-ва минута изравнихме с гол, отбелязан от дузпа. През седмицата нашите футболисти ще изиграят две контролни срещи – в сряда, 19 юли срещу ФК Кюстендил като гости и в събота, 22 юли, срещу ЦСКА 1948 ІІІ. Целта, поставена от ръководството, е да изграждам футболисти от школата за първия отбор на клуба”, допълни Василев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular