Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПетричБеласица откри новия футболен сезон с победа с 3:1 над Спортист (Своге)

Беласица откри новия футболен сезон с победа с 3:1 над Спортист (Своге)

„Комитите“ впечатлиха с юбилейни екипи

Беласица постигна победа с 3:1 над гостуващия Спортист (Своге) в среща от 1-ия кръг на Втора лига, която се игра на стадиона в Симитли.

Интересното е, че бившият треньор на Бела Петър Колев бе начело на “шоколадите” през миналия сезон, а освен това двамата с наставника на Спортист Георги Чиликов дълго време бяха помощници на Димитър Димитров – Херо.

Мачът започна с натиск на петричките футболисти, които търсеха начин за отбелязване на ранен гол. Това те успяха да направят в 7-ма минута след като защитникът Тихомир Димитров и вратарят Иван Гошев не се разбраха, от което се възползва нападателят на Беласица Запро Динев, който откри резултата за 1:0.

В 18-ата минута, след центриране от ъглов удар в наказателното поле на гостите включилият се Мартин Русков  насочи топката към КуфреЕта, който с крак продължи посоката на кълбото, но тя се отклони от крака на Тихомир Димитров и се спря в собствената му мрежа за  2:0.

Футболистите от гостуващия тим имаха шанс да намалят резултата преди почивката. След центриране от ъглов удар, топката бе върната в опасна близост до вратата, Георги Маджаров опита странична ножица, но топката профуча встрани от Кирил Георгиев в аут.

Така при резултат 2:0 за отбора на Беласица футболистите на двата тима се оттеглиха на почивка.

Второто полувреме започна с натиск на гостите. Радослав Живков изскочи в близост срещу вратаря на домакините  Кирил Георгиев, стреля, петричкият страж изби топката, която попадна у Йоан Маринов, но и той не бе точен и резултатът се запази. Веднъж футболистите на гостите реагираха пред главния съдия Димо Димов за отсъждане на дузпа в тяхна полза, но арбитърът бе наблизо и не видя нарушение.

В  85-ата минута при бърза контраатака на „шоколадите” Мартин Кръстев с дълъг пас насочи кълбото към Йоан Маринов, той мигновено на Калоян Йосифов и последния не сгреши за 2:1. В даденото 4-минутно продължение от главния съдия Димо Димов домакините реализираха и трето попадение за крайния резултат. То бе дело на нападателя на “комитите” Запро Динев, който вкара своя втори гол в мача.

В този мач футболистите на Беласица излязоха с нов юбилеен екип за сезон 2023/2024. Впечатляващият юбилеен екип „100 години горди“ отново е на германския концерн JAKO, а дизайнът – на IК. Титулярните фланелки в бяло и червено са препратка към миналото и по-специално към сезон 1969, когато с подобен екип са играли родните „комити“. Черният екип пък символизира 100-годишия юбилей на Беласица.

Имената на футболистите са изписани на кирилица, а над тях стоеше надпис „100 години горди“. Дебютът на новия екип бе в първия мач от новия сезон срещу Спортист (Своге). Скоро официалните мачови фланелки ще бъдат пуснати в продажба, като от клуба ще дадат информация къде ще се продават.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Мартин Русков, Валентин Костов, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, КуфреЕта, Владимир Гогов, Запро Динев, Димитър Иванов, Мариян Вангелов (Атанас Димитров, Виктор Ергин, Мартин Тодорски, Христо Петров, Аспарух Смилков)

Спортист: Иван Гошев, Мартин Сандов, Георги Маджаров, Тихомир Димитров, Павлин Чиликов, Владимир Сиромахов, Александър Бастунов , Владимир Семерджиев, Радослав Живков, Осман Дембеле, Калоян Стефанов (Мартин Кръстев, Анто Иванов, Иван Аврамов, Йоан Маринов, Калоян Йосифов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular